Ötvös Tibor

Pont került a 3D Realms - Gearbox vitára

Lezárult immáron hivatalosan is a Duke Nukem jogok feletti vita. A győztes a Gearbox.

Elég marketing-szaga van annak a bejelentésnek, mely ma hangzott el a Gearbox Software, a 3D Realms és az Interceptor részéről. Mint ismeretes a bírósági eljárás és a jogi procedúrák már májusban véget értek és a Duke Nukem jogait hivatalosan is a Gearbox Software kapta meg. Ma azonban valamilyen titokzatos oknál fogva mindhárom cég úgy gondolta, hogy hivatalos közleményben kell tudatni ezt a tényt a médiával.

A Gearbox kemény hangú közleményének lényege, hogy a Duke Nukem jogok immáron hivatalosan, jogszerűen és örökkön-örökké az ő tulajdonuk és a 3D Realms - Interceptor duó tartsa is most már ezt tiszteletben. A 3D Realms és az Interceptor sajtóhoz eljuttatott levele szerint elismerik hibájukat az ügyben, de mindenki szeret mindenkit, nincs harag stb. Ugyanakkor a Bombshell mekkora király játék lesz és nagyon várják a megjelenést.

Szóval nagyjából erre ment ki az egész. A 3D Realms-Interceptor kicsit promózta a Bombshellt (rá is fér egyébként), a Gearbox pedig kicsit visszahozta a köztudatba Duke Nukem nevét... ez pedig akár egy új játék leleplezéséhez is vezethet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #1
    De azért a mortal kombatos médiahekk-fanservice-sorozattal bizony sokkal elnézőbbnek tetszett lenni a kedves cikkírónak.