Szekeres Viktor

A Prometheus 2 miatt csúszik az Alien 5

Előbb mindenképp a Prometheus folytatását akarják elkészíteni.

Az idei év egyik nagy filmes híre volt, hogy a District 9, az Elysium és a Chappie rendezője, Neill Blomkamp készítheti el az Alien-sorozat egyelőre még cím nélküli ötödik epizódját. Azonban nagyon úgy néz ki, hogy a forgatáskezdés még várat magára, ugyanis a Bloody Disgusting a produkcióhoz közel álló forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a 20th Century Fox (és Ridley Scott) előbb mindenképp a Prometheus második részét szeretné kipipálni.

Ez persze nem jelenti azt, hogy az Alien 5 parkoló pályára került volna, mindössze kábé egy éves késedelmet szenvedhet el a tervezettekhez képest. Blomkamp természetesen továbbra is dolgozik a szkripten, mely eddig csak outline formájában létezett. Egyelőre persze még nem tudni, hogy milyen irányt vesznek fel a készítők az Alien ötödik részével. Egyes jelentések szerint Michal Biehn (Hicks) már beszélgetett Neill Blomkamppal az Alien 5-ről, a rendező pedig februárban az nyilatkozta, hogy Sigourney Weaver (Ripley) is tud a terveiről, sőt, több ötlettel is szolgált a folytatást illetően.

Jelen állás szerint a Prometheus 2 forgatása januárban kezdődne, míg az Alien-folytatást bemutatását egyelőre 2017-re tervezik, de ez a dátum változhat meg nemsokára 2018-ra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ragnaar #5
    Egyébként sem véletlen, hogy viszonylag sok Prometheus meme van az interneten, ami jelenlegi állapotában igencsak jogos. (Nem kizárt, hogy jónéhány ilyen következetlenséget meg lehet magyarázni utólag) Csak reménykedhetünk, hogy az Alien5-el nem mennek full kreténbe, és nem bólintanak rá ordas hülyeségekre sem a producerek, sem a rendező. Személy szerint Blomkamp filmjei nekem tetszettek, többnyire jobbak lettek, mint vártam, és vizualitásban CGI-ben szerintem kiemelkedő. Annyit még lehet tudni az Alien5-ről, hogy az Aliens és az Alien3 között fog játszódni ha jól tudom. (Ami nem rosz jel, szerintem azért vannak még lehetőségek bőven a fő storyvonalban is.)
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.21. 16:31:00
  • Ragnaar #4
    Zssír. A Prometheust kb. úgy lehetne rendberakni, hogy Shaw felébred az ágyában és meséli Hollowaynek, hogy milyen fura rémálma volt, benne volt az öreg Biff Tenen is, meg mint az Alien spacejockey csak kissebb. És az is fura volt, hogy odaértek egy feltérképezetlen ismeretlen bolygóhoz, és ahogy elsőre beléptek a légkörbe eccercsak jééé egy bázis. Véletlenek ugyanis vannak ... stb. (Nem a képi világgal volt baj, de a forgatókönyv simán botrányos)

    Vagy ha nem, akkor mégis hogy vezeti Shaw a 4m-es lényekre tervezett a filbeli jelenetek alapján nem opcionális exoskeletonban azt az űrhajót ? Ha Prometheus2-t elfogadhatóra rendbeszedik feltétlenül megsüvegelem az illetőt, ha összefutok vele..

    ((Jah, nem úgy kezdőtött hanem valahogy úgy, hogy:

    ))




    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.21. 16:12:56
  • NEXUS6 #3
    Prométeusz2?
    Jaaaa, a paródia változat!?
    Az jöhet!
    XD

    (Bár a film önmaga paródiája lett inkább, na megyek Alien:Isolation-ozni).
    Utoljára szerkesztette: NEXUS6, 2015.08.21. 15:36:51
  • Dewri #2
    Már a 4 is fos volt, ezzel a méhlepényes-hibrides-klónos vonallal... A megvalósítás nem lett volna rossz, a látvány meg az akciók, de ez a történet.. És mi lesz a folytatás? Hova lehet ezt még fokozni?
  • zsozso29 #1
    imádom az alien filmeket! 2018? ohh hát addig élni is kell. ohhhhh