Berta Sándor

Valve - minőségi okokból nem készült AR-szemüveg

A cég inkább úgy döntött, hogy először a virtuális valóságra összpontosít.

Yassir Malaika, a Valve tervezője és fejlesztője a GDC Europe 2015 rendezvényen elmondta, hogy a Vive virtuális valóság headset és a Steam VR fejlesztési szakaszában voltak olyan elgondolások, hogy saját kiterjesztett valóság (AR) headsetet hozzanak létre, hasonlóan a Microsoft által megalkotott HoloLenshez, de végül másképp döntöttek. Malaika kijelentette, hogy a minőségi termékekhez szükséges technológia még nem áll rendelkezésre, ezért elsősorban a kevés rendelkezésre álló idő miatt úgy határoztak, hogy egy virtuális valóság eszközt dobnak piacra. Leszögezte, hogy ennek ellenére a kiterjesztett valóságot ugyanolyan fantasztikusnak találják és a jövőben ezt a területet is figyelemmel fogják kísérni.

A szakember szerint a virtuális valóságban megjelenő kiterjesztett valóság elemek jelenthetik a következő lépcsőfokot, így többek között lehetővé válhat a terek és a tárgyak beszkennelése, majd a virtuális valóságban való elhelyezése. Például a székeket, asztalokat és más tárgyakat szenzorokkal is fel lehetne szerelni, hogy használhatók legyenek a virtuális valóságban. A folyamat során azonban a fejlesztőknek a játékosok és a virtuális világ interakcióját annyira egyszerűvé kell tenniük, amennyire csak lehetséges, s arra is figyelni kell, hogy az alkalmazott megoldások használata egy idő után ne váljon unalmassá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Cryalot #19
    -szóval aki genetikailag ezt hozza, és korlátlanul átengedi magát a késztetéseinek, annak ugyanmindegy hogy mely évszámot írunk, bizonyos egyedekre a totális csőlátás jellemző, és a röpke időtávlatok.

    A fentebb említett dolgok szerintem nem "szerzett" és nem "civilizációs" tünetek, ők ilyen ösztönlények és kész..
  • Sir Cryalot #18
    -bizonyos körökben genetikai eredetűnek tartják, de még ezesetben is, sokan hordozzák , úgy , hogy nem engednek a késztetésnek,és ehhez kell egy bizonyos fokú tudatosság ,
    szóval
    akár úgy is tekintetünk rá, mint a tudatosság mércéjére, aki ezen a lépcsőfokon "felbukik" , amiatt én nem bánkódom hogy kiesik a génkészletből, vagy épp új választott népét "gazdagítja".
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.08.09. 01:10:54
  • fonak #17
    Igen, a nárcizmus jellemző betegsége a jelen civilizációnknak.
  • Sir Cryalot #16
    http://444.hu/2015/03/10/narcisztikus-pocsot-akarsz-nevelni-a-gyerekdbol-legy-engedekeny/

    Apró kiegészítés, hogy az alábbi kommentelő a top20%-ával már a fensőbbrendűséget, vagy az érzetét kezdte sugallni, ami vagy a megfigyelés, vagy a részvétel szándékának következménye, avagy mindkettőé, lényeg hogy ez MÁR az , a nárcisztikus játék.
    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.08.08. 12:51:15
  • Sir Cryalot #15
    Palmer gyerek erről is megmondta a frankót ( hiába ,aki zavarodott annak az egész világ zavaros):

    http://www.theguardian.com/technology/2015/jan/07/oculus-vr-virtual-reality-facebook
  • Sir Cryalot #14
    ". Odaát már eléggé előrehaladt ez a folyamat, mi le vagyunk maradva 10-20 évvel. "

    -szerintem etekintetben nincs "haladás" , nem "folyamat" , nárcisztikus tipusúaknál ez default "viselkedés", ahhoz meg minimum felszínesség kell hogy valakinek egy nárcisztikus nő v. ffi hiányozzon, annyi rossz tulajdonságot amennyi nekik van -csupa rossz- semmilyen, ismétlem SEMMIFÉLE külső megjelenés nem képes ellensúlyozni :DD .

  • Sir Cryalot #13
    Szerintem úgy stimmelhet ez a valóságban, hogy ebben a kommentben a férfi illetve a nő szócskák elé oda kell biggyeszteni 1-1 , "nárcisztikus" előtagot, és így mindjárt érthető a történet,

    az érzelmi túlfűtöttsége, az elfogultsága...

    Utoljára szerkesztette: Sir Cryalot, 2015.08.08. 12:26:55
  • Ragnaar #12
    Olyan nincs, hogy valami nem pornó
    Utoljára szerkesztette: Ragnaar, 2015.08.07. 14:36:36
  • fonak #11
    Biztos lesz ilyen, és kereslet is lesz rá bőven, egyre inkább afelé tartunk,, hogy a férfinépesség 70-80%-a kiszorul a szexuális "húspiacról", illetve nem is akar belépni a "versenybe", látva az ellenkező nem igényeit és a konkurenciát. Odaát már eléggé előrehaladt ez a folyamat, mi le vagyunk maradva 10-20 évvel. Meg a pótszert, amit az egy kattintással elérhető pornó tömkelege, webcam site-ok stb. nyújtanak. A nőknek megfelel, ha a top 20%-ba tartozó kanok húzzák őket a farkukra egymás után (magyar és más periféria- és félperiféria országbeli nők esetében már magyar nem is nagyon rúghat labdába, csak külföldi), lejjebb nem is adják, max. ha már kiöregedett, elhízott p.csák lesznek, és kell egy balek, aki anyagilag támogatja őket a meleg p.nciért cserébe (amit aztán szép lassan megvonnak tőle, ha már meg van fogva, mert kívánni nem kívánják, csak üzleti tranzakcióról van szó, mint a prostiknál). Persze a férfiak sem mind hülyék, egyre többen lesznek, akik nem kérnek ebből, inkább a VR-t választják majd (keresendő kulcsszó: MGTOW). Persze lehet beszállni a versenybe, elsősorban kondizni kell, elsajátítani a nőkkel való helyes bánásmódot (keresendő kulcsszó: Red pill).
    Utoljára szerkesztette: fonak, 2015.08.07. 13:08:05
  • Skylake #10
    Teljesen freak a cucc! Szépen el van szállva a TIME borítón ez a Palmer gyerek. Lehet hogy má' p*nci sem kellenne neki, hiszen mennyire unalmas már valódi ember nőt töcskölni. Helyette a kukikájára is kell egy masszírozantyúzat, egy jó VR pornó, és mehet is a kikapcsolódás!

    Nem kell smúzolni csajnak, hogy meglegyen a b*szás, virágot venni neki, meg a többi hasonló, amit a hús-vér nők kedvelnek. Menniyvel egyszerűbb, kényelmesebb, és hatékonyabb! Helyette betölti a valamelyik VR műalkotást, mondjuk a "Perverz sanghaji k*rvák elnevezésűt", és addig ejakuál, amíg üres lesz a zacsija! Ennyi - VR pornót a népnek, USB csatlakozású vibrációs művaginával! Alapítsunk rá startupot, ez egy must have kiegészító lesz az Oculus mellé!