Ötvös Tibor

Ark: Survival Evolved - ha tetszett a Jurassic World ez is fog

Dinoszauruszokat lovagolhatunk meg az Ark: Survival Evolved címet kapott akciójátékban.

A Jurassic World a nyáron letarolta a mozikat és így ismét megnövekedett az igény a különböző dinoszauruszos alkotásokra. Bár az Ark: Survival Evolved fejlesztése még jóval a premier előtt elkezdődött de a jókor jó helyen elve alapján a Studio Wildcard még nagyot szakíthat a projekttel. Ráadásul maga az alkotás is pazar, hiszen a Steam Korai Hozzáférésben már kipróbálható a játék.

Az Ark: Survival Evolved hatalmas bejárható területet kínál. Az elérhető térkép 49 négyzetkilométer és ebben nincsenek benne a barlangok és a víz alatti területek. Ehhez párosul a dinamikusan változó időjárás és a napszakok is váltakoznak. Jelen pillanatban csak a napfényes és esős időjárás elérhető, de a végleges változatban már télen is kalandozhatunk.



Azonban a legfontosabb eleme a játéknak az a dinoszauruszok irányíthatósága. Karakterünkkel meglovagolhatunk 35, mára már kihalt állatot, a végső változatig pedig ez a szám 70-re bővül. De nem csak dinoszauruszok, hanem különböző vízi lények és hüllők is megkeserítik az életünket. Emlékezetes lesz például a harcunk Titanoboa-val, amely egy hatalmas kígyó.

Az Ark: Survival Evolved világában számos más játékos lesz jelen, így a PvP-mód berkeiben hatalmas csatákat vívhatunk egymással. Ugyanakkor aki nem szeretne multiban szórakozni, az indulhat a sztori módban. Bár nem könnyű rátalálni a történeti elemekre, eléggé el vannak dugva és jelen pillanatban nincs is rendesen kidolgozva de ez a megjelenésig változhat.

Az Ark: Survival Evolved egy rendkívül szórakoztató akciójáték, melyben végre méltó helyükre kerültek a dinoszauruszok. Vizuálisan nagyon erős a projekt és a játékmenettel sincs semmi gond. A megjelenésig, mely 2016-ban esedékes még bőven van idő kijavítani a gondokat és akkor egy kultikus alkotássá is válhat a program.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • steelboner #7
    nézd meg a rust-ot meglátod, hogy nem az.
  • Szefmester #6
    Rombolni mindig is gyorsabb és egyszerűbb mint építeni... Vagy te nem így látod?

    ( a troll játékosokat viszont én sem csipáznám....)
  • aru #4
    Annyi pízt nem ér amennyiért lehet játszani vele.
  • aru #5
    Annyi pízt nem ér amennyiért lehet játszani vele.
  • steelboner #3
    "Emlékezetes lesz például a harcunk Titanoboa-val, amely egy hatalmas kígyó." igen. kb 2 szúrás votl dárdával.

    tudod mi lesz emlékezetes? dinós survival game-két hirdetik de a valóságban egy raid game, mint a rust, viszont a rust-ban levő balance nélkül. semmit se tudsz építeni ami 1-2 óra alatt nem rombolható le, annak ellenére hogy akár egy hetet is eltölthetsz az építéssel, mivel az drága. a dínok befogása akár 6 óráig is tarthat, unalmas monoton folyamat, ugyanakkor másodpercek alatt megölik őket troll hajlamú játékosok természetesen akkor amikor nem vagy online...
  • Ironman2 #2
    No és mennyire hasonlít a Minecrafthoz ha már ezt ide pötyögted nekünk?
  • kissssss #1
    minekraft klón....