Szekeres Viktor

Hivatalos: a Jurassic Worldé minden idők legjobb nyitánya

Film még nem érdekelt annyi embert, mint a Jurassic World. Mindenki azonnal látni akarta a dinókat.

Sokan már a film bejelentésekor temették a Jurassic Park rebootját, mondván a régi film renoméját lerombolta a harmadik rész, és egyébként sincs szó nagy klasszikusról. Azonban ahogy közeledtünk a premierhez, úgy lehetett egyre biztosabban tudni, hogy a Jurassic World sikeresen fog nyitni. A Universal stúdió még a premier előtt is csak 100 millió dolláros nyitóhétvégében reménykedett, vagyis abban, hogy a film a Godzilla vagy az Amerika kapitány 2 szintjén fog nyitni Amerikában, egyes optimista becslések azonban 135-145 millió dolláros nyitóhétvégét is emlegettek.

Amikor kiderült, hogy a film péntek estig 82 millió dollárt hozott hazájában, ami minden idők harmadik legjobb teljesítménye volt a Harry Potter 8 és a Bosszúállók 2 startja mögött, a stúdió 181 milliós hétvégét jövendölt, de egyes merész becslések 195 millióig is elmerészkedtek azt feltételezve, hogy a Jurassic World minden idők második legjobb hétvégi bevételét fogja hozni az első Bosszúállók mögött. Nos, Colin Trevorrow dinós filmje minden várakozást felülmúlt szombati és vasárnapi produkciójával, s nem elég, hogy a második Bosszúállókat lepipálta összesítésben, hanem az első Avengers felülmúlhatatlannak tartott 207,4 milliós startját is meghódította. Az új nyitóhétvégi rekord: 208,8 millió dollár.

A Jurassic World egyébként egy hajszállal a legjobb szombati és vasárnapi bevétel rekordját is behúzta a Bosszúállók előtt. Innentől kezdve már nem érdemes jósolni, de rekordok ide vagy oda, a józan ész azt mondatja velünk, hogy Amerikában a Jurassic World nem juthat a történelem negyedik filmjeként 600 milliós bevétel fölé.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dewri #6
    A zenéről a kritika is külön megemlékezett. Nézz bele e videóba 4:10-től:



    :D:D
  • Dewri #5
    Szerintem is jó lett, különösen bejöttek a "retro" utalások az első részre!:)

    Nekem a sorozatban a második nem igazán tetszett, az a bénázás a kis T-rex körül már sok volt... A harmadik egyáltalán nem volt rossz, sőt, hozott új dolgokat is. Ez pedig valóban leginkább az első részre emlékeztet, ami, ahogy Zombee írta, a maga idején kiemelkedő, korszakalkotó, zseniális volt és a mai napig nagy kedvenc!
  • Zombee #4
    Helyes. Már a premier előtti vetítésre is mentünk volna, csak úgy alakult, hogy nem jó az időpont. Élveztem minden percét.
  • Onei #3
    Nyugodtan nézd meg. Én szombaton láttam és élveztem minden percét. Az a zene még most is libabőrössé tesz. Az első részt imádom még mai napig, gyerek koromban rongyosra néztem kazettán.
    Nagyon kellemes élvezhető film lett. Méltó folytatás, pont elég humor is van benne.
  • SecuRicsi #2
    Ez az első korrekt hozzászólás a témában, amit olvastam bárhol is. És tudod mit értél el vele? A hétvégén elmegyek moziba, és meglesem. :)
    Köszönöm Zombee, de tényleg! :)
  • Zombee #1
    Az, hogy a 3. film egyesek szerint lerombolta az első rész renoméját, baromság. A Baljós árnyak ártott valamit a klasszikus trilógiának? Egyébként nem rossz a 3. rész. Az első meg nem nagy klasszikus? Azelőtt nem volt egy ilyen látványos és "élethű" dínós film sem, sőt a 60-as évek óta szinte semmi, ráadásul még tudományosan is hihető volt, mégha nem is megvalósítható. Nekem az egy megvalósult álom volt 9 éves koromban, és voltunk még így páran. A klasszikus filmek ismérve az is, amikor a későbbieket folyton ahhoz hasonlítjuk. Nem mellesleg látványban is etalon a mai napig, mind a CGI, mind a hagyományos technika kifogástalan benne, ebben talán egyik folytatás sem tudta felülmúlni.
    Amúgy a Jurassic World pont az a film ma, mint a Jurassic Park volt 1993-ban. A tudományos rész nincs jelen, de ide nem is kellett, a működő parkba csöppentünk bele. Voltak korrekt utalások az első részre, aki ugyanezeket hiányolta a 2-3. rész kapcsán, gondoljon bele, hogy azok nem a parkban és nem is Isla Nublaron játszódtak, a jelenlegi park üzemeltetőinek a 3. rész eseményeiről fogalma sem lehet, a 2. részből is csak a végéről legfeljebb.
    Én bizony nagyon élveztem, könnyed dínós kalandfilm, mint a többi, tudtam úgy nézni, mint gyerekként az elsőt.