Gyurkity Péter

Túlmelegszik az Xperia Z4

Erre panaszkodnak a japán vásárlók, de a globális változat sem szerepel jobban.

A Sony még áprilisban rántotta le a leplet új zászlóshajójáról, majd némileg megkeverte kártyáit, amikor közölte, hogy az Xperia Z4 kizárólag a számára hazai piacon lesz elérhető. A globális színtéren az Xperia Z3+ hivatott versenybe szállni, de nagyon úgy tűnik, hogy mindkét változat túlmelegedési gondokkal küszködik.

A napokban egy érdekes videó bukkant fel a Z3+ típusról, amely a kamera használatát, pontosabban az eközben befutó hibaüzenetet mutatta meg számunkra. Kiderült, hogy a telefon olykor lekapcsolja a fontos komponenst, hogy megelőzze annak túlmelegedését, nem sokkal később azonban világossá vált, hogy az eredeti példányok sem teljesítenek jobban, amit a hivatalos megjelenést követően számos japán felhasználó Twitter-bejegyzése igazolt.


Ezen panaszok arra utalnak, hogy a Snapdragon 810 chippel lehet probléma, több vásárló tapasztalatai szerint ugyanis a készülék valóban felforrósodik, így óvatosan kell bánnunk annak kézben tartásával, illetve hordásával. Mi több, néhány japán forgalmazó arra figyelmezteti ügyfeleit, hogy bizonyos időközönként érdemes kikapcsolniuk az okostelefont, ez többek között a feltöltés közben is segíthet, de az sem árt, ha rendszeresen biztonsági másolatot készítenek a telefonon tárolt adatokról.

A téma iránt érdeklődők emlékezhetnek arra, hogy a Snapdragon 810 chip kapcsán felmerült pletykák tavalyra nyúlnak vissza. Már a megjelenés előtt arról szólt a fáma, hogy ezen fejlesztések túlmelegednek, amit a Qualcomm eleinte cáfolt, idén márciusban azonban egy módosított változatot mutattak be, amely állítólag orvosolta a problémát - úgy tűnik, hogy van még mit javítani.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • culas25hc #5
    Nyilván egy vásárló nem lehet tisztában a legújabb telefonalkatrészek típushibáival, de az elég gáz, hogy a Sony-t sem foglalkoztatta ez a dolog. Bár a jelenlegi régebbi típusú Sony telefonommal én teljesen meg vagyok elégedve, de a különböző tech híreket olvasva kezdek aggódni miattuk. Túlmelegedés, beázás, frissítések elmaradása... Én kifejezetten szeretem a márkát, de ha így folytatják, a következő telefon vásárlásnál könnyen kimaradhatnak a körből
  • Skylake #4
    Télen köll aztat használni, én mondom! Nyárra másik, télen ez meg hagy melegícccse csak a jómunkásembör tenyerét!

    Végül is, ha sárkányrúl nevezik el a csippet, ne csodákozzanak, ha meleg, mint az ördög p#cse! Én mondom ezt, Buga Józsi!
  • barret #3
    Végre valami jó hír:)
  • Zsoltee_a_bator #2
    Aki nem koveti a hw hireket / soc tipusokat, az nem tudott informalt dontest hozni az ugyben. Eleg erosen tussoltak ezt a problemat, meg a konkret eszkozok ertekelesenek szerzoi is tul ovatosak voltak itelkezni a szantekos dezinformaciok hatasara.

    Qualcomm szepen szabotalta az idei telefonok nagyreszet. Orom az uromben, hogy talan kevesbe lesznek qualcomm-fuggok a gyartok a jovoben es tobb hely jut az Exynos / mediatek / kirin / stb-nek.
  • tomboy013 #1
    A Sony-nak is rengeteg esze volt, hogy az M9 után megkockáztatta a S810-et. Bár aki megveszi ezeket a telefonokat azoknak még kevesebb esze van az tény.