Berta Sándor

Virtuális érintő­képernyővé tehető az asztal

A beépített projektorral rendelkező okostelefonok már léteznek, azonban a Lenovo egy szinttel továbblépne.

A kínai gyártó a Lenovo Tech World keretében mutatta be a Smart Cast nevű okostelefon-koncepciót, amelynél a készüléket lézerprojektorral és infra mozgásszenzorral szerelték fel. A megoldásoknak köszönhetően akár egy asztalból vagy más felületből is virtuális érintőkijelzőt lehet varázsolni. Létrehozható többek között egy virtuális billentyűzet és mindez az olyan alkalmazások futtatásakor is hasznos lehet, mint az Office, amelyek nagyobb képernyőn sokkal hatékonyabban használhatók, mint egy okostelefonon.


A lézerprojektor mérete 34 x 26 x 5 mm, ezzel a világ legkisebb ilyen jellegű modulja. A Smart Cast lehetővé teszi, hogy az eszközt egy film levetítéséhez, egy videochat-beszélgetéshez vagy prezentációhoz használja a tulajdonos, miközben a képernyő más információkat jelenít meg. Amennyiben a modult elforgatják, akkor az asztalra egy virtuális érintőképernyő vetíthető ki, ami hatékonyabb munkát vagy játékot tesz lehetővé.


A különböző funkciókat a Lenovo Lang Lang zongorista segítségével mutatta be, aki először egy virtuális zongorán játszott, amelyet a Smart Cast vetített ki, majd a virtuális érintőkijelző szolgált a hagyományos kották kiváltására. Az egyelőre kérdéses, hogy a Lenovo Smart Cast a jelenlegi formájában piacra kerül-e a közeljövőben. Sokkal valószínűbbnek tűnik, hogy a konszern inkább csak a technológiát és az abban rejlő lehetőségeket akarta bemutatni, s a funkciókat valamilyen későbbi termék(ek)be integrálják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #3
    Az oké, hogy ez jobban vetít :-), de a billentyűzet nem csak a látványból áll, nagyon fontos a fizikai visszajelzés az ujjak tapintása során, hogy pl. lenyomódott a bill.
    Ráadásul egy zongora vagy szinti billentyűzetének még komolyabb fizika kell.
  • MsUser #2
    Konkrétan hasonló volt már de az korántsem ilyen volt, és nem rgb!
    Azért nem véletlenül piacvezető a LENOVO csúcs mobilokkal és középkategóriában.
    Viibe Z 2 pro
    Utoljára szerkesztette: MsUser, 2015.06.02. 18:48:28
  • Tetsuo #1
    Ilyen billentyűzet már volt, és nem vált be. ;-)