Szekeres Viktor

Megvan a Z világháború 2 premierdátuma és főszereplője

2017-ben láthatjuk a Z világháború folytatását - ismét Brad Pittel.

Nemrég még arról volt szó, hogy valamikor 2016-ban kerülhet bemutatásra a mozikban a Z világháború (World War Z) második része Juan Antonio Bayona (Lehetetlen) rendezésében, a minap azonban kiderült, hogy a Paramount Pictures 2017. június kilencedikén tervezi bemutatni a filmet, ugyanakkor, amikor a Fox előrukkol a Fantasztikus Négyes második részével. A stúdió azt is megerősítette, hogy Brad Pitt lesz a főszereplője (és egyik producere) a filmnek, a rendezést, illetve a forgatókönyv megírását pedig arra a Steven Knightra bízták, aki nemrég a Locke-kal aratott jó pár elismerést, bár korábban ő rendezte a Jason Statham-féle Kolibri-kódot is.

A 2013-as év egyik legnagyobb meglepetést mozis bevételek tekintetében a Z világháború (World War Z) okozta, ugyanis a mindenki által temetett, rengeteg produkciós gonddal küszködő film a nagy bukás helyett hatalmas sikert aratott. A 200 milliós film Amerikában 202, a világ többi részén pedig 338 millió dollár bevételt termelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #6
    az egész hozzászólásod arra építetted, hogy a bukás szó nem szó szerinti bukást jelent ... pedig debizony :))

    az esgé hülye, ahogy mások is azok, akik a pókembert bukásként tartják számon.
  • Zombee #5
    Ha az az okosabb nem te vagy, még hajlok is rá, hogy egyszer próbát tegyek vele. :)
    A bukás mifelénk a bukást szokta jelenteni, és nem az elvárttól elmaradó nyereséget. Merthogy nyereséges a Pókember. És miért tenne valaki egy új sorozatba 200 milliót, aminek kétséges a sikere, zombis film ennyit még nem nagyon kaszált, erősen kétlem, hogy csak a jövőbeni sikereket akarták megalapozni. Mindenki sikeresnek, jövedelmezőnek akarja a tervezett sorozat első darabját is, ritkán születik sorozat ugyanis 200 milliós bukásból abban reménykedve, hogy a többit majd megnézik.
  • zetortraktor #4
    Az az érdekes, hogy nem csak az SG szerint, hanem kábé mindenki szerint - ez azért elég egyértelmű, nem hiszem, hogy sokaknak gondot okozna. Ráadásul az egyiket folytatják, a másikat nem. Benne van, hogy nem érted az összefüggéseket, ilyenkor érdemes az okosabbra hallgatni, kérdezni, olvasni sokat és nem csak értetlenkedni. (Nyakamat rá, hogy az SG sem magától okos, hanem szépen elolvasta, hogy mások, akik tényleg értenek hozzá. miket írnak és azokat a gondolatokat mondják vissza.)

    Egy Pókembertől sokkal többet várnak, mint egy zombifilmtől. Ha nem hoz annyit, amennyit várnak, akkor az azért is koppanás, mert lehet kikukázni jövőbeli filmterveket, amiket a Pókember pénzéből valósítottak volna meg. Ld. a Dreamworks és a bemutatni tervezett animációk.

    A gond ott van, hogy csak a számokat látod önmagukban. Akik 200 milliót fektetnek egy Csodálatos Pókember 2-be, azok nem annyi pénzt akarnak viszont látni, amennyit kaptak - egy bejáratott franchise-ról van szó, pénzgyárnak kéne lennie, nem pedig csökkenő hozamot produkálnia. Nem a konkrét bevétel a lényeg, hanem az, hogy mennyi az elvárt bevétel. Aki a World War Z-ba tolta a pénzt, az viszont egy franchise-t alapoz meg, egy leendő bevételi forrást. Egy WWZ lehet, hogy nem volt kasszarobbantó, de lesz második és harmadik rész a szereplése miatt, vagyis lehet aratni vele.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2015.05.26. 09:19:22
  • Zombee #3
    Érdekes, hogy a 200 milliós Z világháború 200 hazai, 338 külföldi millióval hatalmas siker, de az ugyanennyibe kerülő, és többet hozó újabb Pókember részek hatalmas bukások az SG.hu szerint. :)

    Amúgy jó film volt, bár folytatni tényleg fölösleges, elvégre véget vetettünk a járványnak. Ráadásul a könyvhöz sincs sok köze, az elég nehezen megfilmesíthető, és folytatása sincs.
  • Stonee #2
    Ha marad a színvonal, miért ne? Brad Pitt szerepvállalása részben garancia a minőségre.
    Én nem írom le előre.
  • wraithLord #1
    Zé világháború? ;D

    Szerintem nem volt rossz film, de folytatást tök felesleges csinálni neki...