Szekeres Viktor

Amerika máris lecsapott az év magyar filmjére

A Saul fiát a Sony művészfilmes stúdiója vásárolta meg forgalmazásra.

Egy idei interjújában Andrew Vajna már szuperlatívuszokban beszélt Nemes Jeles László Saul fia című holokauszt drámájáról, de még így is kellemes meglepetés volt, hogy az alkotás bekerült a cannes-i versenyprogramban - elsőfilmes rendező esetében ez nagyon ritka. Az pedig, hogy még ezt követően is szinte csak pozitívumokat lehet olvasni róla a magyar és külföldi kritikusok tollából, végképp csoda.


Viszont ilyen előjelekkel az már nem meglepetés, hogy a filmnek máris lett amerikai forgalmazója. A Deadline filmes oldal adott hírt arról, hogy "miképp arra számítani lehetett" a Sony Pictures Classics megvásárolta a kritikuskedvenc és Arany Pálma-esélyes Saul fiát, melynek főszereplője Röhrig Géza, a története pedig azokról az auschwitzi rabokról szól, akik feladata az volt, hogy a gázkamrákból összeszedjék, majd elégessék a többi rabot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Tényleg jó dolog, bár magát a filmet semmi pénzért meg nem nézném, mert nem érdekel. Sem ez, sem más súlyos, drámai alkotás. Nem érzem felemelőnek vagy szórakoztatónak, ha emberi szenvedésről nézek filmet, márpedig ebben is biztos lesz benne bőven.
  • Serutekin #2
    Ez olyan örömteli esemény mint amikor Joffrey-t királlyá választották :)
  • Sippie #1
    :DD