SG.hu

Aranyszínre vágynak a Galaxy S6 vásárlók

Az arany a legújabb fekete a vállalat legfrissebb okostelefon-értékesítési adatai szerint: négyből egy vásárló (23%) a Galaxy S6 és S6 edge Gold Platinum verzióját keresi.

A cég közleménye szerint az aranyszínű készülékekből rendelkezésre álló készletek már vagy elfogytak, vagy igencsak fogyóban vannak az európai piacokon, amely egyértelműen jelzi a fogyasztók színválasztásának utóbbi időben történt jelentős változását. "Évekig a fekete és a fehér okostelefonok határozták meg az európai trendeket a színválaszték szempontjából. A piacról érkezett eddigi visszajelzések alapján ugyanakkor az látszik, hogy a fogyasztók egyre nyitottabbakká válnak egyéb színek terén is. A Galaxy S6 és S6 edge múlt havi megjelenése óta hasonló érdeklődést látunk a Gold Platinum (arany-platina), a hagyományos White Pearl (igazgyöngy-fehér) és a Black Sapphire (zafírfekete) színek iránt. A piac reakciója igencsak meglepett minket, így fokoznunk kell a Gold Platinum készülékek gyártását ahhoz, hogy lépést tudjunk tartani a kereslettel." - nyilatkozta Kunos Balázs, a Samsung mobil és képalkotási divíziójának igazgatója.


Ugyan mi kapásból azt írnánk, hogy a giccs, de a cég által idézett Donna Dawson pszichológus szerint az arany eme feltűnő visszatérésének oka, hogy "a szín a jólétet, bőséget, határozott elképzeléseket, optimizmust és bölcsességet szimbolizálja. A válság és a megszorítások évei után most némi gazdasági növekedés figyelhető meg, és az emberek már mernek hinni a jobb jövőben. Vágyódunk az anyagi világ dolgai és a boldogabb idők után, amelyről érzésünk szerint igen sokáig le kellett mondanunk - és most, hogy látjuk a fényt az alagút végén, ösztönszerűen fordulunk az arany felé."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Griphons #2
    Inkább értelmes és használható telefont gyártanának, mint ilyen divatszemetet.
  • filamester #1
    Én is S6 EDGE Gold-ot vettem :)) Ebben a színben a legszebb.