Berta Sándor

Szolgáltatás­platformot indított az Amazon

A társaság új platformján számos szolgáltatás rendelhető meg a takarítástól kezdve a tévészerelésig.

A Home Services nevű szolgáltatás keretében a megrendelt televízióval együtt jöhet a tévészerelő, az akkumulátorral az autószerelő, míg az új grillezővel érkezhet a takarítónő is. Emellett megrendelhetők a zenetanárok, a különböző szakemberek, a költöztetők vagy éppen a hólapátolást végzők szolgálatai is.

Az Amazon tavaly ősz óta tesztelte az ajánlatot New Yorkban, Los Angelesben és Seattle városában, immár pedig az egész Amerikai Egyesült Államokban elérhető lesz. A szakembereket nem közvetlenül a társaság, hanem a kisebb helyi partnerei biztosítják. Ugyanakkor az Amazon együttműködik az olyan nagy cégekkel is, mint a Pep Boys autószerelő-hálózat vagy a Dish kábelszolgáltató. További nagy partner a Task Rabbit platform, amelyen bárki megtalálhatja a kisebb feladatokat elvégző segítőket.

A vállalat már most is rendelkezik a nagy háztartási berendezések beszerelésében segítő szolgáltatással, amelynek keretében a szakemberei vállalják a mosó-, a szárító- és a mosogatógépek, valamint a hűtőszekrények és a sütők kiszállítását, valamint beszerelését. Munkatársai minden esetben elviszik magukkal a régi berendezéseket. A mostani megoldással 2 millió ajánlat vált elérhetővé online és egyúttal komoly lehetőség az Amazon számára, hogy a platformján tartsa az ügyfeleket.

Peter Fracy menedzser elmondta, hogy természetes dolog, hogy háztartási szolgáltatásokat is kínálnak. A közvetítésért a konszern 10-20 százalékot kap az összegekből, ez attól függ, hogy milyen jellegű szolgáltatásról van szó. Megvizsgálnak minden partnert, akiket a felhasználók is osztályozhatnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RAZOR27 #2
    Már látom is magam előtt, ahogy a takarítónénik tüntetnek az utcákon a rossz gonosz amazon ellen a la über :D
  • wraithLord #1
    Ilyen takarítónőt szívesen rendelnék... :D

    De gyanítom, vagy nem így nézne ki, vagy nem értene a takarításhoz... :D