Szekeres Viktor

Tévésorozatként folytatódik az X-akták

Mulder és Scully ismét a képernyőn fog nyomozni idegen lények és mindenféle összeesküvések után.

Láttad az X-akták tévésorozatot?
  • Igen, végignéztem.
  • Néztem, de abbahagytam.
  • Csak pár részt.
  • Nem.
Pár hónapja még csak valószínűnek tűnt, de most már biztosra vehetjük, hogy visszatér a tévéképernyőre az X-akták, vagyis a The X-Files. A Fox csatorna bejelentette ugyanis, hogy az eredeti készítő, Chris Carter irányításával feltámasztja az X-aktákat - első nekifutásra hat rész erejéig, afféle event sorozat jelleggel. Azt még nem tudni, hogy az új epizódok mikor kerülnének képernyőre, az azonban biztos, hogy miután tavasszal megírják a forgatókönyveket, nyáron sor kerítenek a forgatásra.


Természetesen a visszatérés nem csak a készítőre, Chris Carterre vonatkozik, hanem a sorozat két eredeti főszereplőjére, David Duchovnyra (Mulder) és Gillian Andersonra (Scully) is. Az, hogy rajtuk kívül feltűnnek-e még ismerős arcok a szériában, természetesen nem lehet tudni, minden a történetek függvénye lesz, valamint azé, hogy sikerül-e megegyezni a színészekkel. (A rajongók természetesen azonnal Mitch Pileggi, azaz Skinner megjelenésére voltak kíváncsiak.)

Mivel még nem kezdték el írni a forgatókönyveket, ezért nem tudjuk, hogy miről szól majd ez a hat rész illetve, hogy benne lesz-e majd a sorozatban az esetleges folytatás lehetősége, azonban Chris Carter arról nyilatkozott, hogy örül annak, hogy elmesélhet hat darab új történetet, amiből arra lehet következtetni, hogy az új évad nagyjából az eredeti széria epizodikus jellegét fogja követni. (A pletykák szerint Carter segítségére lehet a 6 rész megírásában a régi írógárdából Darin Morgan, Glen Morgan és James Wong is.)

Mint ismeretes, az X-akták 1993 és 2002 között kilenc évadon át volt a képernyőn. A tévésorozatot pedig két mozifilm is követte. Az első, az X-akták: A film 1998-ban elég nagy siker volt, Amerikában 84, a világ többi részén pedig összesen 105 millió dollár bevételt hozott. A 2008-as Hinni akarok azonban elég csúfosan leszerepelt a mozikban, hiszen hazájában csak 21, míg Amerikán kívül 47 milliós bevételt produkált. Sokáig pletykáltak egy harmadik filmről is, azonban ennek végül nem adott zöld utat a Fox stúdió.

Érdekel az új X-akták?
  • Igen, eredetiben.
  • Igen, de csakis szinkronnal.
  • Ha jókat írnak róla, talán.
  • Nem. Nem.
Az X-akták nem az egyetlen sorozat, amit mostanában feltámasztottak. Nemrég jelentették be a Twin Peaks 2016-os folytatását, tavaly pedig az derült ki, hogy a Hősökhöz is elkészül a reboot, a Heroes Reborn. Azt megelőzően került képernyőre a 24 folytatása, a 24: Élj egy új napárt, valamint az Arrested Development (Az ítélet: család) negyedik szezonja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • IMYke2.0.0.0 #13
    A cikk címe azért érthető félre, mert sokan nem tudják, hogy úgy volt, hogy csak egy 3. nagy film lesz és slussz passz.
    Na, ehelyett lesz egy (kezdetben) 6 epizódos TV-sorozat...
    Capish?
  • AnuluWork #12
    Miért? Eddig mi volt? Élő adás a Marsról?

    Ok. volt pár film, de előtte meg X-aktányi tévé epizód.
  • paby88 #11
    eddig is tv sorozat volt...
  • Ironman2 #10
    hoppácska! akkor rosszul emlékeztem.DDDD
  • IMYke2.0.0.0 #9
    Nagyon várom.
  • broman191 #8
    Láttam minden évadot a sorozatból, a mozikat szintén...ha az új szériával nem gabalyodnak bele annyira a több kérdés mint válasz gondba mint anno, akkor egynek jó lesz...vagy az lett volna a hardcore X-aktás varázs? :D
    Utoljára szerkesztette: broman191, 2015.03.28. 18:02:41
  • MasterMason #7
    Tipikus eset ez is. Volt anno egy nézhető sorozat amely sikeresnek volt nevezhető, aztán a pénzügyi sikernek köszönhetően elkezdték nyújtani mint a rétestésztát.

    Kicsit unalmas lesz már ennyi idő után újra hallgatni, hogy Mulder a kishúgát keresni. :P
  • grebber #6
    6 részben nem sok mindenben lehet nyomozni :(
  • Etinger #5
    Nem igazán ismerem a sorozatot (összesen 10 részt láttam, szerintem 5 különböző évadból, jó 8-10 éve) ... de spoiler megjelöléssel röviden leírhatnád, mert érdekel :) Picit wikipédián beleolvastam a kerettörténetbe... eddig azt se tudtam, hogy ilyen is volt. Pl előtörténet stb.
  • molnibalage83 #4
    Semmi értelme. A karakterek öregek és az eredeti sorozatban is a 6. évad Két apa és Két fiú része után teljesen inkoherens lett az egész.