Berta Sándor

Az adatvédelmet erősítheti az Opera

A norvég szoftverfejlesztő megvásárolta a virtuális magánhálózatok specialistájának számító SurfEasy céget.

A kanadai vállalkozást négy évvel ezelőtt alapították és az általa kínált szoftver egyaránt elérhető a Mac OS, a Windows, az Android és az iOS platformokra. A program titkosítja a felhasználók adatait és egyúttal elrejti az illető személyazonosságát is, ezáltal az adott személy nem ellenőrizhető, tevékenysége nem követhető nyomon és a tartózkodási helye sem deríthető ki. A startup a megoldás alkalmazását ajánlja legfőképp a nyilvános WLAN-hotspotokon. A szoftver ingyenes és 500 megabájt továbbítását teszi lehetővé, de a felhasználó további adatforgalmat vagy akár éves előfizetést is vásárolhat. Bizonyos funkciók, például a nyomon követés elleni védelem, csak előfizetők számára elérhetők.

A felvásárlás kapcsán Lars Boilesen, az Opera Software vezérigazgatója közölte, hogy így olyan új termékeket fejleszthetnek ki, amelyek megvédik az emberek adatait. A magánszféra és a biztonság amúgy is mindig a középpontban voltak az Operát használók számára, így a SurfEasy átvétele illik a profilba.

Jon von Tetzchner, az Opera Software társalapítója és korábbi vezérigazgatója úgy gondolta, hogy az Operában sokkal több volt annál, mint amit végül kihoztak belőle. A menedzser azóta létrehozta a Vivaldi.net-et, amellyel szeretné újjáéleszteni az Opera régi szellemiségét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!