Berta Sándor

Azonosítja a trollokat a Twitter

A mikroblog bejelentette az első intézkedéseket: a kitiltott felhasználókat csak azonosítás után engedik vissza.

Tina Bhatnagar, a Twitter alelnöke blogbejegyzésében és a The Verge külön cikkben foglalkozott az új intézkedésekkel. A cég szeretné hatékonyabban azonosítani a trollokat, ez elengedhetetlen ugyanis ahhoz, hogy eredményesebben léphessen fel ellenük. Az egyik megoldás az lesz, hogy a vállalat kényszeríteni fogja a korábban átmenetileg kitiltott felhasználókat arra, hogy az e-mail címeik vagy a telefonszámaik segítségével azonosítsák magukat, csak így kaphatnak majd újra hozzáférést a platformhoz.

A Twitter azt reméli, hogy mivel a telefonszámát senki sem cseréli annyira könnyen, ezért így egy későbbi kitiltást már könnyebb lesz végrehajtani. Azt az illetékesek is pontosan tudják, hogy önmagában ez a lépés nem oldja meg 100 százalékig a problémát, különösen azért nem, mert az új regisztrációk esetén a rendszer nem kér a felhasználóktól telefonszámot, így a trollok bármikor könnyedén újra regisztrálhatják magukat.

Tina Bhatnagar kiemelte, hogy az új intézkedések a twitterezők nagy részének, akik betartják a szabályokat, láthatatlanok lesznek. Ők kizárólag azok ellen akarnak fellépni, akik nem tartják be az előírásokat, őket akarják elijeszteni a további szabálysértő magatartástól. A Twitter manapság már ötször annyi felhasználói panaszt vizsgál ki, mint néhány hónappal ezelőtt és a panaszokat értékelő csoport létszámát a korábbi háromszorosára növelték. A társaság már tavaly decemberben bevezette azt a lehetőséget, amelynek a segítségével bárki könnyen jelezheti a zaklatásokat.

Dick Costolo, a cég első embere hetekkel ezelőtt közölte, hogy eltüntetnék a platformról a rasszisták, a szexisták és a trollok bejegyzéseit. A menedzser elismerte, hogy komoly problémákat jelentenek nekik a sértő megjegyzések, a zaklatások és a fenyegetések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • MerlinW #2
    Le kell dumálni a hatóságokkal és személyi igazolvány számot kell kérni. Probléma megoldva.
  • dzsagon #1
    majdnem leizzadtam a hír hallatán.