Berta Sándor

Kevesebb okostelefont loptak el

Az eredmény nem a rendőrség hatékonyabb munkájának, hanem a készülékekbe integrált Kill Switch funkciónak köszönhető.

Az iPhone készülékek tulajdonosai biztonságosabban élnek, mint néhány évvel ezelőtt. Ez amiatt van, mert jelentős mértékben lecsökkentek az okostelefon-lopások: Londonban 50 százalékkal kevesebb eszközt tulajdonítottak el, mint korábban. Boris Johnson helyi polgármester azt nyilatkozta, hogy a város hatékonyan leküzdötte az "okostelefon-lopási epidémiát". Más településeken is hasonlóak a tapasztalatok, San Franciscóban 40 százalékkal kevesebb okostelefont loptak el, New Yorkban ez az arány 25 százalék.

A folyamat nem elsősorban a rendőrség hatékonyabb munkájának, hanem a Kill Switch (Activation Lock) funkciónak, amelyet az Apple vezetett be az iOS 7 mobil operációs rendszer részeként. (Kaliforniában hatályban van egy olyan törvény, amely kötelezi a gyártókat arra, hogy minden forgalomba hozott készüléküket ellássák ilyen biztonsági funkcióval. (Kaliforniában hatályban van egy olyan törvény, amely kötelezi a gyártókat arra, hogy minden forgalomba hozott készüléküket ellássák ilyen biztonsági funkcióval.) Ez a megoldás gondoskodik arról, hogy ha eltulajdonítanak egy okostelefont, akkor az a későbbiekben már ne legyen használható. Az Apple mellett korábban a Samsung és az LG kapcsán is kiszivárgott, hogy hasonló funkció integrálását tervezik az okostelefonjaikba és a táblagépeikbe.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Jakuza1 #3
    Nekem nem csak a telefonom okos, igy mar ketszer olyan nehez a tolvajoknak.
  • Szvasztika #2
    Nekem nincs 'okos telefonom',szóval én 'biztonságban vagyok' ! Felesleges baromság ez a nagy telefon mánia !
  • codaco #1
    Biztos van egy olyan törvény Kaliforniában hatályban, amely kötelezi a gyártókat arra, hogy minden forgalomba hozott készüléküket ellássák ilyen biztonsági funkcióval?