Szekeres Viktor

A Felhőatlasz 4 órás változata mindent üt

A hírek szerint a 4 órás Felhőatlasz-változat zseniális lett. Kérdés, hogy láthatjuk-e valaha.

Mostanság igencsak rájár a rúd a Wachowski-testvérekre, hiszen a Mátrixot követő két további epizód kritikailag leszerepelt, bár bevétel szempontjából jól teljesített, viszont következő filmjeik, a Speed Racer - Totál turbó, a Felhőatlasz és a Jupiter felemelkedése mind megbuktak, s ez még akkor is igaz, ha a Felhőatlasz Amerikán kívül jelentős bevételeket ért el. Azonban Ted Sarandos, a Netflix streamszolgáltató vezetője, aki együtt dolgozik a rendezőkkel és J. Michael Straczyskivel a Sense8 című, a Föld féltucat országában forgatott scifijén, tudni véli a negatív nézői reakciók okait.

Sarandos szerint a megoldás az, hogy Wachowskiék kénytelen filmjeiket összesűríteni - 2 órásra vágni, vagy mint a Felhőatlasz esetében, 3 órásra. Ezt a filmes szakember onnan tudja, hogy mindegyik munkájuk korai vágását látta, s ezek minőség tekintetében túlszárnyalták a mozikba került változatokat. A Felhőatlasz 4 órás változatát külön ki is emelte, szerint a nézőket totálisan elvarázsolná.

Hogy mihez kezdenek Wachowskiék 10 órányi rendelkezésükre álló idővel, az talán még idén kiderül, amikor a Netflix bemutatja a Sense8-et. De ekkor már nem lesz elfogadható a kifogás, miszerint össze kellett sűríteni a forgatott anyagot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • VvD #13
    Jahh, néha el kéne egy, főleg Pro Tips és Disaster Recovery mellékletekkel :)
  • NEXUS6 #12
    Kusza!?
    Ja, csak mint az élet, mert ahhoz sem adnak User manualt, de ha neked esetleg van ilyened tedd már fel egy fájlmegosztóra!

    Köszi
    ;)
  • tomboy013 #11
    Semmit nem érnek a kritikák, az emberek ízlését nem lehet egyértelműen kategorizálni. Engem ami érdekel kipróbálom vagy megnézem stb. Az én életemet én irányítom nem mások negatív gondolkodása :)
  • BaliBoy #10
    Ezek nyilvánvalóak, de valahogy az egész elég kusza, nem egy egység.
  • BaliBoy #8
    Hát ciki vagy sem, én nem vágtam ennek a filmnek a lényegét. Az egyes történeteket tudom követni, illetve, hogy az időben néhány (vagy talán mindegyik??) történet kapcsolódik egymáshoz valamilyen szinten. Viszont a film lényegi mondandóját nem sikerült levennem.
  • Zsoltee_a_bator #7
    A kritikak (plane a kiprobalt forrasbol valok) hasznosak am elkerulni a rossz filmeket. Tul sok jo film van ahhoz, hogy vackokra menjen az ido.

    Es a rossz szubjektiv persze. Konyv-olvasott fannak mukodhet a dolog, mig masoknak egy katyvasz az elmeny.
    Utoljára szerkesztette: Zsoltee_a_bator, 2015.02.11. 16:15:10
  • NEXUS6 #6
    Nem olvastam én sem a könyvet (Felhőatlasz) előtte, bár utólag megvettem, de még nem vágtam bele.
    Ennek ellenére nekem nagyon átjött a film. Utána órákig csak szívtam a cigit, ittam a sört meg meredtem magam elé. Sok tekintetben nekem ez A film, amit nem lehet űberelni.

    Ha igaz, az ami a cikkben szerepel, akkor nagyon sajnálom a Jupiter felemelkedését. Amikor egy Hobbitra nem sajnálták a pénzt, meg időt, akor egy tartalmasabb sztorinál szégyen, hogy "agyonvágják" a filmet.
  • sola #5
    Nekem ngyon bejött a Felhőatlasz már az eredeti verzióban is. Egyrészt bőven volt benne gondolatébresztő, másrészt a látványvilág is jól sikerült.

    Egyébként bármennyi pénzt is hoz egy film, ha az imdb-n kap 7,5-öt, akkor annyira rossz nem lehet.
  • tomboy013 #4
    Hát ilyen az ha valaki mások véleménye alapján éli az életét. ;)
  • G46 #3
    Üdv!
    Én először a könyvet olvastam, aztán néztem meg a filmet. Elhiszem, hogyha valaki a könyv nélkül kezdi el nézni, elveszik benne. A könyv sem egyszerű, de a film egész egyszerűen túl sokat akar fogni, és ezért sok minden kicsúszik a kezéből. De mindenképp megnézésre ajánlom- egyrészt elképesztő a film vágása, tényleg mestermunka. Másrészt mert mert Tom Hanks, Halle Berry és Hugh Grant mindegyik epizódban szerepel- csak egyes részekben úgy elmaszkírozva, hogy ember legyen a talpán, aki rájuk ismer. Aki felismeri Berryt a cyberpunkos részben, vagy Grantet a posztapokaliptikusban, az ezúton is kap tőlem egy piros pontot. :)