MTI

Budapest rendezi a Telecom World 2015 konferenciát

A „Telecom World 2015” című konferencia magyarországi megrendezésével kapcsolatos feladatok koordinációjáért felelős kormánybiztossá nevezte ki a külgazdasági és külügyminiszter Manno Istvánt.

A kinevezés a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg; visszamenőleg 2014. december 18. napjától, a kinevezés visszavonásáig, de legfeljebb 6 hónap időtartamra szól. A Nemzetközi Távközlési Egyesület (International Telecommunication Union - ITU) 2014-es Telecom World konferenciájának Doha adott otthont 2014. december 7. és 10. között, a magyarországi konferenciát az ITU honlapja szerint 2015. október 12. és 15. között tartják.

A miniszteri biztos feladata a rendezvény előkészítésének irányítása és az ezzel összefüggő döntések koordinálása. Részt kell vennie a konferencia megrendezésével kapcsolatos feladatok ütemezésének megtervezésében; továbbá felügyeli és irányítja a végrehajtást. A biztos részt vesz a konferencia megrendezéséhez kapcsolódó jogi, közigazgatási, beszerzési és pénzügyi folyamatok kidolgozásában, illetve az ehhez kapcsolódó feladatok végrehajtásának koordinálásában, továbbá a megrendezéssel összefüggő kormányzati-közigazgatási együttműködés kialakításában is.

Az ITU eredetileg Nemzetközi Távíró Egyesület (International Telegraph Union) néven 1865-ben Párizsban jött létre. A szervezethez Magyarország 1866 január elsején csatlakozott. A genfi székhelyű szervezet 193 tagállamának, jelenleg közel 700 ágazati és társult tagja van.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!