Berta Sándor

Újra feltalálná a böngészőt a Yandex

A Yandex azt tervezi, hogy radikálisan módosítja az általa megalkotott programot, amelynek új változata már minimalista felhasználói felülettel fog rendelkezni. A társaság így akar a Chrome és a Firefox komoly kihívójává válni.

A vállalat blogbejegyzésében mutatta be a böngészője új generációjának néhány alapvető koncepcióját. Az egyik legfontosabb újdonság az, hogy a szoftver minden egyes honlapot úgy kezel, mint egy-egy önálló alkalmazást. Az alsó képernyősávban jelennek meg az éppen megnyitott böngészőfülek és nincsen klasszikus navigációs felület. Az adott oldalak tartalma mindig kitölti a teljes ablakot. Külön megjeleníthetők a leggyakrabban meglátogatott honlapok, míg a címsor egyben a keresőmező is.


Az új Yandex a böngészőfüleket automatikusan csoportosítja és egyúttal saját színekkel látja el, hogy könnyebben megtalálhatók legyenek. A beállítási gomb a címsorba került, ami félig átlátszó és így még jobban igazodik az éppen megnyitott portál dizájnjához. A böngésző funkciói a saját kiegészítőrendszer segítségével bővíthetők és előnyös, hogy a megoldás támogatja a Chrome-, illetve az Opera-kiegészítők használatát is. A programban az alapértelmezett kereső az orosz verzióban a Yandex, míg a nemzetközi változatban a Google.

Az új Yandexnek egyelőre csak az alfa verziója tölthető le, ami egyaránt támogatja a különböző Windows és a Mac OS X operációs rendszereket. Érdekesség, hogy nemrég a Yandex lett Oroszországban a Firefox alapértelmezett keresője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gel00 #5
    Elsőre nagyon jó, aztán nem. Maradok az F11-nél.
  • paby88 #4
    hát akkor melyik az amelyik nem küld jelentést?
  • Tarathiel2 #3
    Persze hogy van, csak ez az oroszoknak küldi a jelentést.
  • paby88 #2
    és van benne egész jó
  • paby88 #1
    na de van benne inkognitó mód?