Szekeres Viktor

Rebootot kap a Legenda vagyok

Elkészülhet a Legenda vagyok rebootja - természetesen Will Smith nélkül.

Aki követi a filmes híreket, az tisztában lehet azzal, hogy a 2007-es Legenda vagyok (I Am a Legend) című, Will Smith főszereplésével készült feldolgozás/adaptáció nagy sikerét követően a gyártó Warner Bros. stúdió mindent megtett, hogy folytatást készítsen. Amikor ez nem jött össze, akkor a Warner előzményfilmben kezdett gondolkodni, azonban az ennek elkészítésére irányuló próbálkozások is megfeneklettek ilyen vagy olyan okok miatt - hol a szkript jelentett problémát, hol pedig Will Smith makacssága, miszerint nem szívesen játszana folytatásfilmben.

A Deadline értesülései szerint a Warner végül úgy döntött, hogy ha Smith nincs benne a "buliban", inkább újra indítja a Legenda vagyok-szériát, feltehetően ezúttal egy olyan színész főszereplésével, aki már a kezdetek kezdetén legalább három filmre kötelezi el magát. A stúdió ehhez a projekthez nem készíttet külön forgatókönyvet, hanem Gary Graham feketelistás szkriptját vásárolta meg. Az A Garden at the End of the World ugyanis hasonló tematikájú és mitológiájú, így pár módosítás árán a történetet rá lehet húzni a Legenda vagyok világára.

Az efféle, nem direkt, csak a folytatás kedvéért átalakított forgatókönyveken alapuló filmek nem ritkák Hollywoodban, hiszen a Fűrész 2, a Die Hard 3, az Ocean's Twelve vagy az idei Jack Ryan-reboot, Az árnyékügynök is eredetileg önálló filmnek volt tervezve.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zenszkij #11
    Köszönjük Emese. Nézzél tvájlájtot, az való neked, meg expendebölz.
  • Zombee #10
    A cikk nehezen értelmezhető. Hogy lehet remake az, amit egy más forgatókönyvből forgattak, miközben az "eredeti" egy adaptáció. Meg eleve egy könyvadaptációnál az előző filmet újra forgatni értelmetlen, ha meg nem az lesz, akkor nem remake, hanem újabb adaptáció. Ugyanakkor könyvet feldolgozni egy átalakított, eredetileg nem annak szánt forgatókönyvvel nem lehet. Szóval mi is lesz ez?
  • SirBubu #9
    ez a film tényleg sikeres volt? ki nem állhattam.

    másodszorra alig bírtam megnézni, és többé nem is vagyok rá kíváncsi
  • KRTuning #8
    A Hobbit könyvhossz-filmhossz megvan? Biztos valahogy úgy. De ez a rebootosdi undorító.
  • thegodhimself #7
    "amerikába jöttem" megvan? akó' meg ne irogass hülyeséget. egy tehetségtelen ripacs és ennyi.
  • bmw #6
    ujra egy fos..... Smithel is az volt...
  • MerlinW #5
    Nem szívesen != Nem.
  • Ender Wiggin #4
    De a Bays Boys 2-höz meg a Men In Black 2-3-hoz igen?
  • DontKillMe #3
    Szmissznek legalább van tartása és nem adja a nevét ilyen folytatásos szarokhoz.
  • Ender Wiggin #2
    Három film egy alig 100 oldalas novellából... Gratula. Nem mondhatnám, hogy remegve várom, hogy a dilettáns írók mit fognak kicsavarni az eredetileg vámpíros történetből (amiben a főhös fehér, átlagember és végül nem a "szörnyekkel" való konfrontáció miatt hal meg...).