Gyurkity Péter

A Microsofté lehet a Cyanogen

Immár több nagyobb vállalat is érdeklődik az egyedi Android szoftvert fejlesztő cég iránt.

A Cyanogen évek óta közzéteszi az egyes Android-verziók módosított változatait, amelyet egyre több felhasználó telepít meglévő készülékeire. Az OnePlus One megjelenése révén a társaság még inkább a figyelem középpontjába került, bár itt nem mindig pozitív fejleményekkel találkozunk. Mégis, több nagyobb piaci szereplő is megszerezné a céget, hogy javítsa saját pozícióját.

Ágazati források elmondása szerint az érdeklődők között megtalálható a Microsoft, az Amazon, a Samsung, de még a Yahoo is, amelyek állítólag mind kellő motivációval rendelkeznek egy ilyen lépés megtételéhez. Az elsődleges cél természetesen a Google kiemelt szerepének kikezdése, vagy legalábbis annak megkerülése lenne, hogy az eddig megszokottakhoz képest egy jóval nagyobb szeletet hasítsanak ki a bevételekből, ám a legjobban a jelek szerint a Microsoftot izgatja a téma.

A viszonylag kicsinyke csapat illetékesei egy másik lap értesülése szerint már találkoztak is a redmondi cég új vezérigazgatójával, akivel közelebbről meg nem határozott témában folytattak beszélgetést. Természetesen sem Satya Nadella, sem pedig a Microsoft nem volt hajlandó kommentálni az ezzel kapcsolatos híreket, ám míg esetükben egy új irányvonal kialakítása tűnik a leglogikusabb lépésnek, a többieknél sincs hiány motivációban. A Samsung például azt igazolná, hogy leginkább neki köszönhető az Android kiugró sikere, az Amazon a Fire OS eddig tapasztalataira építene és folytatná a Google alkalmazásainak mellőzését, míg a Yahoo a mobilos felhasználóknak szánt egyéb szolgáltatásokat és alkalmazásokat egészítené ki új fejlesztésekkel.

A Cyanogen korábban 30 millió dollárt gyűjtött össze különböző befektetőktől, ezt most egy újabb körrel toldanák meg – már amennyiben nem igazolódnak be a felvásárlásról szóló pletykák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #17
    Amihez a microsoft hozzányúl az szarrá válik/ becsődöl. A microsoftot akár csak megközelítő kártékonyságú IT cég nincsen, pedig olyan versenyzők vannak még mint az nvidia vagy az intel, de ezek meg se közelítik az MS-t.
    Utoljára szerkesztette: sanyicks, 2014.09.04. 18:37:29
  • Zsoltika 007 #16
    Ezt a baromságot te se gondolod komolyan :D
  • Zombee #15
    Ahhoz a Microsoftnak semmi köze, még csak tavasszal zárult le az egész folyamat. A mostanában megjelenők Nokia telefonokhoz nem sok köze van még a Microsoftnak.
  • armageddon666 #14
    Nem érdeke, mégis összejött valahogy. :D
  • a_n_d_r_e_w #13
    Nokiaval a legfobb baj az, hogy mar nincs Nokia (mint telefon), nem akarok vitat inditani ezerszer atragott csonton, de latjuk hogy megy a dolog a MSnak...

    Amugy a kornyezetemben ket lumia van, mindketto 520, mindketto hulyeskedik mostanaban, az egyik meg az akksijat is megfozte. De ez lenyegtelen, regen is voltak szar Nokiak, meg minden mas gyartonal vannak hibas darabok, en nem erre a minosegre celoztam.
  • Major #12
    Nem értelek, a Microsoft tehet arról, hogy nem engedhetsz meg magadnak, egy új készüléket?
  • Major #11
    Biztos érdeke a Microsoftnak, hogy lerontsa saját brandjeit, nem?
  • arty #10
    skype régen jó volt (msn mindig is egy raklap trágya volt), de az MS totál átírta/átíratta - manapság már használhatatlan szemét ez is, ráadásul manapság nincs is mire átállni :( (google hangoutsa is okádék... mi van még? vibert utálom, mobilon próbáltam anno, bár lehet mostani készülékemen nem szívná az akkut)
  • armageddon666 #9
    Skype maximum a marketingnek köszönheti, mert szarabb, mint az MSN volt, pedig anno mindenki reklámozta, hogy "miért azt a szar MSN-t használod, miért nem a Skypeot?".

    Nokiával viszont nem tudom mi a baj. Én teljesen meg vagyok elégedve a Lumiával.
  • Zsoltika 007 #8
    Kicsit olvasgass hogyan állt mind2 a felvásárlásakor és azóta mi lett belőle. ;)
    Utoljára szerkesztette: Zsoltika 007, 2014.09.03. 15:34:15