Gyurkity Péter

Rekordvékony telefont dob piacra a Gionee

Ismét rekordot döntene a kínai gyártó, mégpedig egy alig 5 mm vastagságú okostelefonnal.

A Gionee hazánkban és a környező országokban viszonylag kevéssé ismert név, a Távol-Keleten azonban meglehetősen népszerűnek számít, az utóbbi időben pedig igyekeztek is biztosítani, hogy a vásárlók emlékezetében rekordmegoldásokkal társítsák a márkanevet. Most újabb ilyen húzásra készülnek, az eddig legvékonyabb okostelefon piacra dobásával.

Idén februárban már olvashattunk arról, hogy az Elife 5.5 vastagsága alig 5,5 mm, ezzel pedig vezeti a listát, legalábbis ami a hasonló készülékek külső burkolatának vékonyságát illeti. Most még tovább javítanának az eddig mutatókon, a Gionee GN9005 névre keresztelt telefon pedig kereken 5 mm-es vastagsággal futhat be, mégpedig a nem is nagyon távoli jövőben. A kínai illetékes szabályozó hatóság már ki is adta a szükséges engedélyt, ebből pedig arra következtethetünk, hogy nem kell már sokat várnunk az ottani bemutatkozásra - sajnos arról egyelőre nincs szó, hogy a készülék az egyéb régiókban is megjelenne.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Ezen az 5,5 milliméter vastag telefonon faragnának további fél millimétert

A GN9005 egy 4,8 hüvelykes AMOLED-érintőképernyőre épül, amelyet 720 x 1280 pixel felbontás, egy 1,2 GHz-es órajelen futó négymagos processzor, 1 GB RAM, egy alapesetben 16 GB-os belső tároló, egy 8 megapixeles hátoldali és egy 5 megapixeles előlapi kamera, valamint egy 2050 mAh-s akkumulátor egészít ki. Ehhez a szoftveres oldalon (érdekes módon) az Android 4.3 Jelly Bean társul, vagyis nem a legújabb verziót kapjuk meg, a TD-LTE elérés támogatása azonban azt jelenti, hogy a letöltési és feltöltési sebességgel nem lesz gond.

A készülék Kínában még ebben a hónapban megjelenhet - ahogy azt említettük, egyelőre nem tudni, hogy a többi piacon mikor bukkanhat fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Breki33 #2
    Ez hülyeség
  • Mekong Delta #1
    úgy fog törni mint a rétestészta..