Szekeres Viktor

Hat idei film bekerült minden idők legjobbjai közé

Hitte volna valaki, hogy idén már hat olyan filmet is láthattunk, melyek a legjobbak között szerepelnek?

Aki filmekről akar véleményeket gyűjteni, annak a szűk baráti köre mellett általában a kritikusi vagy a nézői véleményeket érdemes átnéznie. Előbbiek esetében valószínűleg mindenki tisztában van, hogy melyek voltak a legjobban fogadott filmek idén, hogy melyekért lelkesedett szinte minden kritikus - több tucat ilyen agyonimádott alkotás volt, kommersz és kevésbé kommersz egyaránt. Ehhez elég csak a RottenTomatoesra kattintani. Azonban a nézői véleményeket már nem olyan könnyű szűrni.

Szerencsére mindig kéznél van az IMDb, ami viszonylag jó indikátor a népítéletet illetően, bár sosem lesz tökéletes, hiszen a kritikusokkal ellentétben a nézők csak akkor néznek meg egy filmet, ha az érdekli őket. Így akit nem izgat mondjuk Adam Sandler, aki tudja, hogy utálná a komikus új filmjét, az eleve meg sem nézi, s így sok film menekül meg az 1-esektől és 2-esektől. Azonban a fenti ellenére is az IMDb remek képet ad arról, hogy a nézők zöme mit imádott. (A hangsúly a nézők zömén van, természetesen, hiszen sokan még mindig azt hiszik, hogy az IMDb-s osztályzat egybe fog vágni a saját érdemjegyükkel, holott erre nincs semmi biztosíték.)

Cseppet sem meglepő módon 2014-ben is olyan filmekért lelkesedtek a nézők, illetőleg az IMDb szavazói, amikért a kritikusok. A jelenlegi osztályzatok alapján az X-Men: Az eljövendő múlt napjai az év filmje, minden idők 250 legjobb filmjének toplistáján jelenleg a 108. A további helyezettek a Grand Budapest Hotel (146.), A majmok bolygója: Forradalom (157.), az Így neveld a sárkányodat 2 (178.), a Rajtaütés 2 (187.), illetve az Amerika kapitány: A tél katonája (236.). Érdekesség, hogy a hat filmből öt folytatás, konkrétan második rész. (A helyezésekkel kapcsolatban nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezek csak romlani fognak azzal, hogy egyre többen látják a filmeket. És jó eséllyel év végére a fenti alkotások nagy része kikerül a top250-ből.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • e98ff #6
    Vo,t már, hogy neked valaha valamire pozitív volt a reakciód? :)
  • Macropus Rufus #5
    neked egy Quake3-ból készűlt film kellene. Az eléggé pörgős játékként is.
    :)
    Ha jól emléxem akkor a 12 majom remake hírre is ez volt a rekciód :D nem elég prögős.
    (bár sztem annak nem is kellett volna annak lennie, de ízlésben nem vitázunk)
  • pixx #4
    Én szeretem az X-ment, de ez az új nagyon gyenge lett.
  • hgaben90 #3
    A nagyja hamar lejjebb megy, csak a kezdeti hype dob rajta egy-másfél csillagot. A Grand Budapest Hotel alighanem bent marad, de a többinek nem sok esélyt látok. Főleg a Marveleseknek nem. Nem rosszak, csak tizenkettő egy tucat. Semmi nincs bennük, ami miatt a legjobbak között a helyük.
  • gombabácsi #2
    "Az eljövendő múlt napjai az év filmje, minden idők 250 legjobb filmjének toplistáján jelenleg a 108."
    "Amerika kapitány: A tél katonája (236.)."

    wihihihi muhahaha höhöhöhö

    amúgy az a baj ezekkel a filmekkel hogy nem voltak elég pörrrrgősek
  • Narxis #1
    A Grand Budapest Hotel valami eszméletlenül tetszett. Újranézési faktora elég magas. A többi felejthető.