Gyurkity Péter

WP-re állítja át androidos készülékeit a Microsoft

A cég a leépítések mellett egyes androidos megoldásait is törli, illetve a WP-vel dobja piacra azokat.

A napokban olvashattunk arról, hogy a Microsoft vezetése komoly leépítés mellett határozta el magát, amely elsősorban az újonnan felvásárolt Nokiát érinti. Többek között komáromi üzemüket is bezárják, a gyártási feladatokat a Távol-Keletre helyezik át, bár azt hangsúlyozták, hogy Magyarországot továbbra is kedvező helyszínnek tartják. Most úgy tűnik, hogy a fejlesztés alatt álló egyes androidos készülékek is a kukába kerülnek, illetve a Windows Phone szoftverrel párosulnak.

A vezérigazgatói posztot betöltő Satya Nadella a cég hivatalos oldalán jelentette be a komoly leépítést, a rá bízott vállalat átszervezését. Ezt azzal fejelte meg, hogy a Nokia X családba tartozó egyes okostelefonokat módosított formában dobnák piacra, ami azt jelenti, hogy a rivális szoftvere helyett a Microsoft saját mobil operációs rendszere lesz majd megtalálható azokon. Azt még nem tudni, hogy mely változatokról van szó, itt egyesek szerint a Nokia X2 mentesül majd a döntés hatálya alól, ám mivel ezek egyelőre csak találgatásnak minősíthetők, a konkrétumokkal meg kell várnunk a hivatalos bejelentést.

Klikk ide! Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Mivel elmaradt a pontos típusok megnevezése, így értelemszerűen azt sem tudjuk, hogy mely kategóriát szeretnék még jobban lefedni a Windows Phone szoftvert futtató utódokkal, ám sejthető, hogy itt többnyire belépő szintű, illetve alsó-középkategóriás megoldásokról van szó. A leírtak alapján arra számíthatunk, hogy a külső dizájn marad nagyjából változatlan, itt mindössze a szoftvert cserélik le, mint ahogy nyilván a kereskedelmi árak sem fognak megugrani az előzetesen várthoz képest.

Stephen Elop annyit mindenesetre elárult, hogy a jelenleg kapható változatok, így a Nokia X, az X+ és az XL támogatása és forgalmazása a változások ellenére is folytatódni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    Az, hogy a Google Play-t kiirtotta belőle, és WP felületet kapott, gyakorlatilag egyenlő azzal.
  • SupraMKIII #2
    Pl. mert nem akartak éhenhalni, ugyebár... Mondjuk akkor már lényegében mindegy volt.

    Azon viszont meg mindig csodálkoztam, hogy az MS nem nyírta ki azonnal az androidot.
  • SanMaster #1
    Aki Androidos Nokiát vesz az tökön szúrja magát! Nem is értem minek kezdtek ebbe bele...