Szekeres Viktor

Idén ennyien még nem néztek filmet egyetlen napon

A Transformers még mindig érdekli a mozizókat, akik jegyvásárlásukkal leadták rendelésüket az 5-6. részre is.

A Transformers: Age of Extinction, azaz a Transformers: A kihalás kora hiába lett ismét gyenge és kapott világszerte negatív kritikákat, Amerikában idei nyitónapi rekordot döntött bevételeivel, s itthon is jó eséllyel nagyot fog szakítani. A csütörtöki elővetítésekkel egyetemben a film a becslések szerint csak pénteken 41,6 millió dollár bevételt produkált hazájában, amivel lepipálta a Godzilla idei 38,2 milliós startját. (Az éves toplistán egyébként még 3 képregény-film, az Amerika kapitány, A csodálatos pókember és az X-Men éppen aktuális része szerepel 35 millió dollárt meghaladó nyitónapi teljesítménnyel.)

Persze az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy bármennyire is szép ez a szám, sem a második rész 62 milliós, sem a harmadik rész 43 milliós startját nem tudta lepipálni. Persze a gyártó valószínűleg nem bánkódik, hiszen A kihalás kora nemzetközileg is jól teljesít, csak pénteken 52 millió dollár folyt be 36 piacról - csak Kínából 30 millió, amekkora bevételt film még sosem hozott ott első napján. (Így már érthető, hogy miért kerülnek a TF4 szereplői teljesen véletlenszerűen az ázsiai országba.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fejo1989 #3
    Én csak azt nem értem, hogy mindenki tudja mit kell várni ettől a filmtől minek kell fikázni? Nem egy hatalmas mondandóval rendelkező film ugye látványos, amit a különböző robotok dobnak fel ennyi!! Az ilyen filmek csak akkor lehetnek szarok ha szar a CGI. Én nem vagyok a rajongója, megnézem mert kikapcsol. Még se kezdem el, hogy fos mert nincs sztorija, könyörgöm mi legyen a sztorija egy az űrből jövő robotos filmnek? Aki az ilyen filmeket fikázza az a buta, mert akkor nem tudja h ez csak egy látvány és kész!!
  • kalapos01 #2
    Ha valami rossz, akkor lehet bármilyen látványos, soha nem fogom megnézni, főleg nem adok érte pénzt. Ha valami jó, akkor is megnézem moziban, ha végig egy kameraállása van. Volt már ilyen film, remek filmélmény volt. Moziban is.

    Mit kell nézni a moziban a Transformersen? Látványos. Én is láttam az előzetest. A film annál csak rosszabb lehet, mert beszélnek benne.
  • Dewri #1
    Nem meglepő. Ez egy látványfilm, telepakolva effektekkel. Az ilyet kell moziban megnézni, mert a látvány és a hang ott mégiscsak jobb, mint otthon. Tehát nem azon kell csodálkozni, hogy az ilyen filmeket sokan nézik moziban, hanem inkább azon, hogy mondjuk egy Adam Sandler filmet miért néz meg bárki is moziban, mikor az egy 32 centis tévén is ugyanazt adja...