Szekeres Viktor

Megszületett az év eddigi legmeglepőbb filmes bukása

Hiába lőtte el az elkeseredett marketing az egyik nagy meglepetést, Seth MacFarlane új filmje elhasalt.

Tudtuk, hogy a westernkomédiák elég gyakran megbuknak. Tudtuk, hogy nem jók az előzetes kritikák. És azt már nagyon régen tudtuk, hogy nem feltétlenül jelent jót, ha egy film, nem sok színészi képességgel és tapasztalattal rendelkező rendezője magát teszi meg legújabb munkája főszereplőjéül. De ettől még meglepetés, hogy elhasalt, és az is, hogy ekkorát hasalt a Hogyan rohanj a veszTEDbe Amerikában. A nálunk június 12-én bemutatásra kerülő, eredetileg A Million Ways to Die in the West címre hallgató Seth MacFarlane-film mindössze 6,1 millió dolláros bevételt hozott pénteken, ami azt jelenti, hogy hétvégi bevétele még az előzetes, igen nyomott várakozásokat is alul fogja múlni, mindössze 16-17 millió dolláros lesz.

Mindez nagyjából 40-45 millió dollár összbevételt vetít előre Amerikában, s a műfajból adódóan a világ többi részén sem fog tarolni a film, azonban a Ted-faktort természetesen nem szabad alábecsülni. Még akkor sem, ha ismét csak bebizonyosodott, hogy a közönséget az nem nagyon hatja meg, ha egy sikerfilmes rendező újabb filmmel jelentkezik, a jegyvásárlást sokkal jobban befolyásolják az előzetesek.

A film hivatalos költségvetése egyébként 40 millió dollár volt, de több forrás szerint is ez valójában 57-59 millió dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • lambda5 #4
    Megnéztem a bemutatóját... Ezt meg kell néznem ! :)
  • stoppos #3
    Hát én meg fogom ezt nézni. Elég idétlennek tűnik ahhoz, hogy jó legyen. :)
  • Zombee #2
    Szeretem Spielbergtől a Jurassic Parkot és Indiana Jones-t, de semmi pénzért nem nézném meg az Amistadot vagy az A.I.-t. Egy név önmagában nem feltétlenül ér sokat, pláne ha még relatív ismeretlen is. A többség úgyse tudja, ki az a Seth McFarlane.
  • Wittgen #1
    Azért az meglep, hogy az embereket jobban érdekli a sokadik CGI-mese, mint egy vígjáték, ami nem a hálivúdi oldszkúl Sandler-stb féle poénokon alapszik, hanem kb a Csupasz pisztoly kaliberű képi és szóbeli humorforrásokat követi.