Szekeres Viktor

Két részes mozifilmben dolgozzák fel a Stephen King-féle Az-t

Két mozifilm kellhet Stephen King klasszikus regényének mozis adaptálásához.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint a Stephen King-féle Az (It) mozis adaptációjának jogai átkerültek a Warner Bros. stúdiótól a New Line-hoz, vagyis a WB horrorközeli címekkel foglalkozó divíziójához. Mindez arra utal, hogy végre-valahára valami előrelépés történt a projektet illetően, melyhez még 2012-ben szerződtették le előzetesen rendezőnek Cary Fukunagát, aki a lap értesülései szerint még mindig a produkcióval van.

A legújabb hírek szerint Stephen King egyik legrobusztusabb és legkedveltebb könyvét nem egy filmben, hanem kettőben tervezik adaptálni, melyek közül az első a fő karakterek gyermekkorára koncentrálna, a második pedig már felnőttként mutatná meg őket. Jelen állás szerint egyébként a rendező a forgatókönyv megírásában is részt vesz Chase Palmer és David Katzenberg közreműködésével.

Aki nem ismerné az Az történetét, annak íme a hazai kiadás fülszövege: Heten voltak, gyerekek : mind a heten a másság számkivetettjei: Bill, a bandavezér, mert dadogott; Ben, akit kövérsége miatt csúfoltak; Richie, aki mindig előbb jártatta a száját, és csak azután gondolkodott; Stan, akit zsidósága miatt közösítettek ki a többiek; Mike, akit a bőre színe miatt; Eddie, aki félt, szorongott, és persze súlyos asztmás volt, és végül az egyetlen lány, Beverly, aki csak szegény volt, rossz ruhákban járt, és akit az apja ütött-vert, testileg-lelkileg terrorizált. Ők jöttek össze, kötöttek életre-halálra szóló barátságot és vérszövetséget, ami oly nagy erőt adott nekik, hogy még a város életét pokollá tevő, huszonhét évenként feltámadó, gyermekekkel táplálkozó, ezerarcú szörnnyel is szembe mertek szállni odalenn, a város alatti kiismerhetetlen csatornarendszer labirintusában. Meg is sebesítik Az-t, majd felnőttként, drámaian megfogyatkozva újból visszatérnek, hogy gyermekkorukban tett fogadalmukat megtartsák, s ha lehet, egyszer s mindenkorra végezzenek vele - hogy a megmaradt és az eljövendő gyerekeket soha, de soha ne tarthassa többé rettegésben Az. Ahány oldal Stephen King terjedelmes regénye, annyi meglepő esemény, váratlan fordulat. Az író rajongói ezúttal is azt kapják, amire számos nagy sikerű művének ismeretében bizton számítanak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #11
    A Ledger féle Jokernél túlértékeltebb karakter nem sok van, maga a film is borzasztóan túl van ajnározva. Jó film jó alakításokkal, de szerintem Tim Burton-é jobb, hangulatosabb. Jack Nicholsont pedig az isten is Jokernek teremtette, alapból olyan arca van. :)
  • jawarider2 #10
    "Kéz mozifilm..."
  • Archenemy #9
    Tényleg klasszikus az a bohóc :)
    Itt egy videó azoknak akik nem ismerik:
    https://www.youtube.com/watch?v=zPgjOcdQ0fE

    De azért lássuk be, hogy ugyan a Jack Nicholson féle Joker is jó volt, de a Ledger-félét is kár lett volna kihagyni. Szóval attól, hogy egyszer jó volt egy történet, még nem biztos, hogy a másodjára nem lesz még jobb.
  • Etinger #8
    Értem amit írsz, mondhatni jogos is.. De valahogy ez a film mégis klassz lenne moziban. Annyi a gond, hogy tényleg nagyon sok a gyenge adaptáció.. és a kihagyott ziccer.. de azért reménykedni lehet :)
  • Zombee #7
    Miből gondolod, hogy moziban jobb lenne. A tévéfilm jó minőség volt, semmivel sem gyengébb, mint egy korabeli mozifilm. Tim Curry bohóca nem véletlenül lett klasszikus.
    Láttam én már sokkal rosszabb minőségű mozifilmet sokkal később is. Ha csak a CGI-t nézzük, pl. a Múmia visszatér végén a Skorpiókirály rettentő gagyi volt, az 1990-es Az filmvégi szörnyéhez képest pedig minősíthetetlen, pedig az emlékeim szerint stop motion volt, a Múmia visszatér pedig egy majdnem 100M $ költségvetésű szuperprodukció.

    Egy kétrészes tévéfilm mióta minisorozat. Sose hívtuk annak az ilyet, mióta világ, a világ, tévéfilm volt. Értem én, hogy az imdb-n most úgy szerepel, de tévéújságban se írták annak soha, szerintem ott se volt mindig így, szerintem 2 másfél órás részre sose használták.
  • weskerrebort #6
    A könyv igen, 2 részes, de vegyítve meséli a gyermek és felnőttkor szálat. Érdekes lehet mai technológiával, pláne hogy moziba szánják, nem kapasbol. VHS re mint anno.....
  • Archenemy #5
    Ja ja szerintem is felháborító, hogy erre költik az adófizetők pénzé.... oh wait.
  • Ender Wiggin #4
    a tévéfilm is jó minőség, jó színészekkel. felesleges projekt ez megint.
  • zetortraktor #3
    Az nem film volt, hanem minisorozat. És azért, mert annyira jó a sztori és mert sokakat érdekelne, hogy mozis minőségben hogy sikerül megvalósítani?
  • slemo #2
    A régi film is 2 részes. Minek kell mindenről még egy bőrt lehúzni?