Gyurkity Péter

Jön a Samsung Galaxy S5 Active és a Note 4

A dél-koreai cég újabb két készülékéről szivárgott ki további információ, a megjelenés nincs már messze.

Egyre-másra futnak be a hírek a Galaxy család újabb tagjairól, híven a Samsung által követett stratégiához, miszerint a piac minden szegletét igyekeznek lefedni olcsóbb és drágább készülékeikkel. Ezúttal a zászlóshajó második módosításáról, valamint a Note-sorozat legújabb példányáról jelent meg néhány részlet.

Néhány nappal ezelőtt már írtunk az S5 Prime várható megjelenéséről, az Active néven futó változat azonban már jóval korábban felbukkant a világhálón keringő pletykákban. Ez utóbbi - hasonlóan az egy generációval korábbi példához - ezúttal is az aktív életet élőknek készül, ahogy azt fontosabb jellemzői és a külső burkolat certifikációja is mutatja, hiszen az IP68 jelenléte azt jelzi számunkra, hogy a burkolat az Xperia Z2-höz hasonlóan 30 percnél is tovább bírja víz alatt, emellett pedig a por sem jelent számára komolyabb problémát. A kijelző picit megnőtt, ez most 5,2 hüvelyk lesz, ám a felbontás marad 1080p.

Ami a Galaxy Note család kibővítését illeti, erre természetesen a Note 4 okostelefon megjelenésével kerítenek majd sort, mégpedig nem is olyan sokára. A friss információk szerint a gyártó valamikor augusztus folyamán küldi majd ki a meghívókat a soron következő Samsung Unpacked rendezvényre szólóan, az eseményt pedig már szeptember 3-án megejtenék, hogy néhány nappal megelőzzék a berlini IFA elindulását.

A Note 4 egy 5,7 hüvelykes (netán egy három oldalt lefedő YOUM-)kijelzőt kapna, mégpedig Quad HD, azaz 1440 x 2560 pixel felbontással, amely 515 ppi pixelsűrűséget eredményezne, egy négymagos Snapdragon 805 chip, 3 GB RAM, valamint egy 16 megapixeles hátoldali kamera kíséretében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!