MTI

A magyar EP-választási informatikai rendszer nem kapcsolódik össze az unióssal

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) informatikai rendszere nem kapcsolódik össze közvetlenül az uniós eredményeket közzétevő központi oldallal, de utóbbinak az elérhetősége vasárnap megjelenik majd a www.valasztas.hu-n - közölte a választási informatikai rendszerért felelős IdomSoft Zrt. vezérigazgató-helyettese keddi sajtótájékoztatóján.

Deményné Kertész Krisztina elmondta, a központi európai uniós (EU-) honlapra is vonatkozik az a szabály, hogy a részeredményeket és az eredményeket csak este 11 óra után lehet közzétenni, és az unió már az összesített adatokat fogja közölni. Az EU a tagállamok választási szerveitől nem kérte, hogy adjanak tájékoztatást vasárnap az előzetes vagy a végleges adatokról. Az egyes tagországok eredményei a saját választási rendszerükből olvashatók ki.

Az uniós oldalon ugyanakkor este 9 órától exit poll adatokat jelentetnek meg - közölte Deményné Kertész Krisztina. Vasárnap este 11 óra után az NVI honlapján 80-95 százalék körüli feldolgozottságú eredmény várható - tette hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!