Berta Sándor

Acer: a mobil eszközöknél is előtérbe kerül a felhő

Jason Chen, a tajvani gyártó vezérigazgatója egy New York-i rendezvényen ismertette a cég felhőstratégiáját.

A menedzser bejelentette, hogy az Acer a következő hónapokban számos olyan laptopot, táblagépet, okostelefont és viselhető terméket fog piacra dobni, amiket összeköt majd a saját cloud-építő modelljével. Chen hozzátette, hogy a legtöbb felhasználó az adatait még helyben és nem pedig a felhőplatformokon tárolja. Az üzletember kiemelte: azt szeretnék, hogy a felhasználók felépítsék a saját felhőalapú hálózatukat. Van egy technikai platformjuk, amely lehetővé teszi, hogy mobil készüléken, például okostelefonon vagy tábla PC-n keresztül bárki hozzáférhessen a helyi merevlemezen tárolt adataihoz, dokumentumaihoz és fotóihoz.

Chen szerint bármely Acer eszköz használható adatközpontként. Az emberek más platformokat (Android, iOS, Windows) és nem a gyártótól származó termékeket is csatlakoztathatnak a rendszerhez, azért, hogy az adataikat egy zárt hálózaton belül tartsák. A vállalat az elmúlt hónapokban "realitásvizsgálatot" végzett, azért, hogy megtalálják az erősségeiket. A folyamat során az ügyfelektől számos visszajelzést kaptak, s ezek egy része meglehetősen negatív volt, így nagyon kritikus ponthoz érkeztek. A vezérigazgató végül leszögezte: arra összpontosítanak, hogy megtalálják és kiaknázzák az erősségeiket, valamint a rendelkezésre álló lehetőségeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cat #2
    Máshol nem olyan kurvadrága a mobil adatforgalom, mint Magyarországon. (Nincs távközlési különadó, nem 27% az ÁFA, stb.)

  • barret #1
    Megint a segg hülye emberek pofáznak bele a technikába...
    Ez lesz a kötelező irány?
    Ezek azt hiszik hogy 2014-ben mindenki pár száz KB-os adatokkal dolgozik???