Szekeres Viktor

Megvan, mikor láthatjuk az új Ben Hurt

A Wanted rendezője már dolgozik a legújabb Ben Hur-adaptáción.

Az 1959-es, Charlton Heston főszereplésével készült Ben Hur remek példa arra, hogy feldolgozásfilmek is sikerülhetnek jól, illetve sikerülhetnek jobban, mint az előzményük. Persze, ha remake-et emlegetünk a Ben Hur esetében, akkor egy cseppet csalunk, ugyanis a film alapját, miképp a korábbi verziókét is, Lew Wallace könyve jelentette, tehát inkább adaptációról van szó. És ugyancsak adaptáció lesz a Metro-Goldwyn-Mayer Pictures és a Paramount Pictures közös filmje, melynek terveit pénteken jelentették be.

Az új Ben Hurt 2016. február 26-án mutatják be Amerikában, a rendezője pedig nem más lesz, mint az a Timur Bekmambetov, aki a orosz Őrség-sorozat első epizódjait készítette, míg Amerikában például a Wantedet, illetve az Abraham Lincoln, a vámpírvadászt. Az eredetileg Keith Clarke által írt forgatókönyvet a 12 év rabszolgaságért idén Oscar-díjat kapó John Ridley fogja felülvizsgálni és minden bizonnyal átírni - a két író a film mellett egyébként executive producerként is dolgozni fog.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #3
    az egy dolog, hogy lassan minden klasszikust megerőszakolnak, de pl. agyon díjazott, gyakorlatilag etalonnak számító filmek feldolgozásának mi értelme van? eleve bukásra van ítélve, ha másért nem, az összehasonlítás miatt. mondom én, megérjük még, hogy chaplint is rebootolnak dialógusokkal, 3D-ben.
  • Zombee #2
    Az Abraham Lincoln nem túl jó ajánló. Nem az a baj, hogy B-film, mert mi más lehetne, hanem az, hogy az alkotók túl komolyan vették.
  • hgaben90 #1
    Ki az a Ben Hurt? Rokona John Hurtnek?
    *ba dum tss*