MTI

40 százalékkal több állást hirdettek meg online

Folytatódott a 2013-ban tapasztalt növekedés az online álláshirdetések piacán: idén az első negyedévben összesen 19 ezer 436 pozíciót hirdettek meg a cégek, 40 százalékkal többet mint tavaly ilyenkor - derül ki a Profession.hu állásportál legfrissebb felméréséből.

A Profession.hu első negyedéves adatokat összegző felmérése szerint nőtt azon álláshirdetések száma, amelyeknél nem kérnek diplomát, vagy nyelvtudást. Ezzel párhuzamosan legtöbben az eladó, a raktáros, és a területi képviselő állásokat keresik. A hirdetésszám növekedésével párhuzamosan az álláskeresők is aktívabbak lettek, a Profession.hu rendszerében 22 százalékkal többen regisztráltak az első három hónapban, mint 2013 azonos időszakában.

A portál közleménye szerint a cégek leginkább fejlesztőket, könyvelőket és ügyfélszolgálati munkatársakat keresnek, az állások 29 százalékában felsőfokú angol nyelvvizsgával, 75 százalékban diplomával, és 58 százalékban 3 évnél több tapasztalattal. Ezzel szemben a legtöbb jelentkezés az adminisztrációval, vagy értékesítéssel kapcsolatos munkakörökre érkezik, nyelvtudás nélkül. A közlemény idézi Zsédely Krisztiánt, a portál értékesítési vezetőjét, akinek tájékoztatása szerint a meghirdetett állások 42 százaléka új pozíciót jelent, 47 százalék esetében megüresedett állásról van szó, és csak 8 százalék mögött áll átszervezés. Hozzátette: minden jel arra mutat, hogy határozott növekedésnek indult a versenyszféra, és a munkavállalók is nagyobb kedvvel keresnek új állásokat.

Tízből kilenc állás teljes munkaidős, ezt követik 4 százalékkal a 6 órás, és 3 százalékkal a 4 órás részmunkaidős hirdetések. Továbbra is Budapesten, Pest megyében és Győr-Moson-Sopron megyében a legkönnyebb és Nógrádban a legnehezebb állást találni. A feltöltött önéletrajzok között kutató cégek száma 25 százalékkal nőtt 2014 első három hónapjában a tavalyi év azonos időszakához képest.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!