Szekeres Viktor

Űrrel kapcsolatos kérdésekre kapunk választ

A szülők minden bizonnyal örömmel fogadják majd a Minimax új sorozatát.

A Minimax Csillagpor akadémia címmel április 29-én, reggel 7:00-tól mutatja be legújabb animációs sorozatát, mely erős ismeretterjesztő komponenssel is fog bírni. A csatorna leírása szerint a széria az óvodások és kisiskolások soha nem apadó kíváncsiságát igyekszik csillapítani, azzal, hogy sokat megválaszol a gyerekek bolygókkal, űrrel kapcsolatos kérdéseiből.

A világszerte idén képernyőre kerülő animáció hivatalos leírása a következő: "Mindenféle repülő- és egyéb jármű él Csillagpor Öbölben. A legjobbak azonban a Csillagpor Akadémia kadétjai. Ők azok, akik nap mint nap izgalmas küldetéseket hajtanak végre. Mindegyik repülő különleges, nemcsak azért, mert beszél, hanem mert van legalább egy olyan rendkívüli képessége is, amellyel a többiek nem rendelkeznek. Így mindenki más és más izgalmas feladatot kap: van, aki a Marson levő campus építésében vesz részt, mások a csillagközi nemzetközi űrállomásokon teljesítenek küldetést, vagy éppen a Holdon végeznek kutatásokat.

A Csillagpor Akadémia igazi csillagközi kalandot ígér a kis nézőknek. Megmutatja a gyerekeknek, hogyan térképezzünk fel egy helyet, hogyan figyeljük meg minden részletét egy tárgynak, hogyan kutassunk, és hogyan dolgozzunk együtt egy csapat tagjaként. A sorozat biztos tudományos alapokra épül, így valódi tudást ad a gyerekeknek: a NASA szakértői minden epizódot értékeltek, segítettek abban, hogy a mese pontosan mutassa be a gyerekeknek a tudományos és űrtechnológiát, a kicsik nyelvén. Más szóval: segít megérteni a felfedezéseken keresztül azt a világot, amelyben élünk.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!