Szekeres Viktor

A magyarok moziban töltötték a Húsvétot

Ahogy az lenni szokott, a magyarok moziba járási kedve megnőtt az ünnepek alatt.

Ahogy az lenni szokott, az ünnepek, jelen esetben a Húsvét, erőteljesen megdobták a hazai mozis bevételeket. Ez abból is látszik, hogy a legtöbb toplistás film iránti érdeklődés nőt, vagy csak kis mértékben csökkent az előző hétvégéhez képest. Például a hétvége legnézettebb mozifilmje Magyarországon a Rio 2 volt, mely 43 196-an választottak csütörtöktől vasárnapig, ami 12%-os növekményt jelent a premier hétvégéjéhez képest. A top 10-es filmek között ugyancsak nőtt a Pofázunk és végünk, A nagytudásúak és a Mr. Peabody & Sherman kalandjainak bevétele is.

Érdekesség, hogy a legnagyobb csökkenést az Amerika Kapitány - A tél katonája szenvedte el, mely film iránti érdeklődés az ünnepek ellenére is 39%-ot zuhant, s ezzel az alkotás már csak a második volt a hétvégén - vajon itthon nem jött be annyira a közönségnek az új adaptáció, mely Amerikában már harmadik hete vezeti a bevételi listákat.

Fura, de a toplista két vallásos tematikájú filmje, a Noé és az Isten fia is csökkenést kényszerült elszenvedni a Húsvét ellenére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jawarider2 #2
    Meg a karácsonyt stb. is.
  • Narxis #1
    Nagyon nem örülök neki.