Szekeres Viktor

Készül az új Flash Gordon-mozifilm

A 80-as években nagyot bukott a legutóbbi mozis Flash Gordon, de később kultfilmmé vált.

The Hollywood Reporter értesülései szerint Flash Gordon visszatér a mozik vásznaira, miután a 20th Century Fox megvásárolta a comic strip ismételt megfilmesítésének jogait - nagyjából a karakter születésének 80. évfordulóján. Az 1934-ben Alex Raymond által kitalált képregényes hőst korábban már többször láthattuk. Moziban legutóbb 1980-ban, s bár ugyan megbukott, de később kultfilmmé vált. 2007-ben pedig egy tévésorozat is készült Flash Gordon kalandjaiból, mely mindössze egy szezont ért meg.


Az új Flash Gordon-mozifilmet Patrick McKay és J.D. Payne fogja írni, akik Roberto Orcival a harmadik Star Trek-mozifilmen is dolgoznak, a történet alapját pedig a Sorsügynökség írójának és rendezőjének, George Nolfinak a vázlata fogja adni. Arról egyelőre természetesen nem tudni, hogy pontosan miről fog szólni az új Flash Gordon, mint ahogy az sem derült még ki, hogy mennyire lesz képregényhű, s mennyire modernizálják a kalandjait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Cickány90 #5
    Kezdődjék a kéj! XD
  • Zombee #4
    Scifinek nem mondanám, a fantasy sokkal helytállóbb. Attól, hogy valami nem a Földön játszódik... :)

    Az a baj, hogy az ilyen filmek teljesen kikoptak a mozikból. Nem az a baj, hogy pl. a legtöbb scifiben minden high tech, elvégre ez az adott kor körülményei közt mindig így volt. A baj az, hogy az ilyen kvázi mesefilmekre nincs igény. Ilyen űrfantasy-t régóta nem láttam mozifilmként, és már a Csillagok háborúja előzménytrilógia is kivételes eset volt, de úgy általában a kardozós fantasy műfaj sem pörög.

    Meglep, hogy pont ehhez nyúlnak, bár anyagilag a szintén kultnak számító Krull is bukás volt.
  • sandor8206 #3
    nálam várós, csak jó legyen
  • jawarider2 #2
    "Készül az új Flash Gordon-mozifilm....."

    1, mi a francnak ?
    2, Tényleg nincs már ötlet.
  • lived #1
    A régi nagy kedvencem.
    Gatyinak tűnik a mai hiper, modern sci-fikkel szemben, de nekem még is valahogy sokkal sci-fi-b és fantasztikusabb mint a mai csúcs filmek.
    Vártam már mikor fogják újraforgatni. Már csak az a kérdés hogy méltó lesz e elődjéhez.
    A régi ténylegesen kultisz film.