Gyurkity Péter

Moto E néven jön a Motorola olcsó telefonja

A gazdát cserélő gyártó olcsó készüléket dobna piacra, meglepően vékony kiszerelésben.

A Motorola tavaly formát bontott saját Moto X elnevezésű fejlesztésével, amelyet néhány hónappal később a vékonyabb pénztárcájú vásárlóknak szánt Moto G követett a sorban. Egy spanyol portál szerint most egy harmadik példánnyal bővítenék a családot, amely várhatóan még lejjebb szorítja az árszintet, az első körben a latin-amerikai felhasználók számára.

Hivatalos információ híján kénytelenek vagyunk a külső forrásra hivatkozni, amely elsőként számolt be a hírről, miszerint a nemrég gazdát cserélő cég egy újabb okostelefon bemutatójára készül. Ez utóbbi változat a Moto E névre hallgat, néhány hardveres jellemzőjét pedig már most megismerhetjük, köszönhetően a szemfüles forrásnak. A listán egyebek mellett egy 4,3 hüvelykes kijelző található, amely 720p felbontást támogat, ezt egy közelebbről meg nem nevezett, 1,2 GHz-en futó ikermagos processzor, 1 GB RAM, egy alig 4 GB-os belső tároló, valamint egy 5 megapixeles hátoldali kamera és egy 1900 mAh-s akkumulátor egészít ki.

Az még nem világos, hogy a telefon microSD-csatlakozóval érkezik-e, ennek hiánya azonban nyilván elbizonytalanítaná a potenciális vásárlók egy részét, tekintettel arra, hogy a 4 GB-os belső tároló ma már kifejezetten kicsinek mondható. Érdekes húzás viszont a fejlesztők részéről, hogy a szoftveres oldalon már alapesetben az Android 4.4.2 KitKat futna, annál is inkább, mert ez a Moto G esetében még az előző, 4.3-as verzió volt. A másik érdekesség, hogy a készülék vastagsága állítólag mindössze 6 mm, jóllehet a hasonlóan szerény jellemzőket felvonultató, olcsónak szánt megoldások általában vastagságukról ismeretesek.

Azt még nem tudni, hogy a telefon mikor és milyen áron jelenne meg, de első körben a latin-amerikai országok lakosai ismerhetnék meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!