Szekeres Viktor

Szörnyű lett az új nagyköltségvetésű scifi

Folytatódnak Johnny Depp mellényúlásai, az Éjsötét árnyék és A magányos lovas után a Transzcendens is bukik.

Amerikában és itthon is a héten került bemutatásra a Transzcendens (Transcendence), s bizony a a külföldi és hazai kritikusok véleménye szerint a rendező, Wally Pfister és a főszereplő, Johnny Depp iszonyatosan mellényúlt. A 100 milliós produkció, melyet mindenképpen az értelmes bevételek reményében készítettek el, az újságírók négyötödének véleménye szerint gyenge lett, a RottenTomatoes kritikaösszesítő oldal gyűjtése alapján hírünk írásának pillanatában rendelkezésre állói 79 kritikából mindössze 15 pozitív végkicsengésű, 64 negatív, ami mindössze 19%-os mutatót jelent.


Mivel a film inkább a felnőtt közönségnek készült, így minden bizonnyal ezek a vélemények a bevételt is befolyásolni fogják. A film számára Amerikában eleinte mindenképp 30 millió dollárt meghaladó nyitányt vártak, de jelen állás szerint a gyártó stúdió valószínűleg azzal is beérné, ha legalább 23-25 milliós első hétvégét produkálna a Transzcendens. Pár órán belül minden bizonnyal ki is kerülnek a netre az első bevétel-becslések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • DontKillMe #21
    Az, hogy elbsztam..:D.
  • zetortraktor #20
    Itt ez a példa. A Transzcendens. Mindenki hány tőle, pár embernek tetszik. Jó eséllyel hányni fogsz te is, de van arra is sansz, hogy bejön. És tegyünk mellé még 10 hasonlóan lehúzott filmet, pár tinivackot, tucathorrort, egy-két komédiát.

    Te megnézed mind a 10-et. És látsz 2-3 faszát. 20 óra alatt. Én nem nézem meg inkább egyiket sem. Mert minek? Azért a 2-3 jóért? Inkább nézek 10 istenített filmet ennyi idő alatt, amiből 6-7 jó eséllyel bejön.
  • zetortraktor #19
    "És nem is nagyon kellene másokat győzködni arról, hogy xy azért 1bites mert a Pókember tetszik neki. Tudod ízlésben felesleges vitázni. Egy békának egy másik béka fog tetszeni, akkor is ha neked nem tetszik. "

    Oké, szerintem te félreértettél. Ha tetszik a film, királyság. Ha nem, akkor szar ügy. Nekem fogalmam sincs, hogy milyen van, mert nyilván nincs az az isten, hogy megnézzem, ilyen kritikák után. De Dewrinek nem tetszett. Megszívta. Kidobott két órát az életéből. Mert nem olvasott utána. Dettó az Alkonyat. Azt sem kellett volna megnéznie.

    Ennyi a lényeg.

    Mindenki maga dönti el, hogy mi tetszik neki. Ez rendben van. És ízlésben is felesleges vitázni. Ki akar? De aki így gondolkodik, az megnéz egy csomó szart. A kérdés az, hogy mit akarsz nézni. A szartengerben pár jót, vagy a jók között némi szart úgy, hogy pár jó talán elmegy melletted. Akinek van esze, az pontosan meg tudja állapítani pár kritikából, hogy egy film tetszeni fog-e neki, vagy sem. Akinek meg nincs, az megnéz mindent és örül a farkának, ha olykor lát valami jót.
  • Macropus Rufus #18
    zetortraktor: nem is tudom. Én jobban szeretem magam eldönteni mi tetszik nekem és mi nem. Nem nagyon tud érdekelni a különböző kritika sem. És nem is nagyon kellene másokat győzködni arról, hogy xy azért 1bites mert a Pókember tetszik neki. Tudod ízlésben felesleges vitázni. Egy békának egy másik béka fog tetszeni, akkor is ha neked nem tetszik.
    Számomra az nem elfogadható, hogy azért legyen szar valami mert más/mások azt mondják róla. Megnézem. Aztán lehet szar, és igazat adok nekik, de lehet, hogy nekem tetszeni fog. De ez még nem fog engem feljogosítani arra, hogy akinek nem tetszik azt baleknak nézzem.
    Amúgy meg ismered a mondást: 1millió légy nem tévedhet :) egyenlőre úgy néz ki, hogy az alkonyatos pókemberes szuperhősös filmek hozzák a sok zsét. Hálivúdot meg ez érdekli csak. És nem az, hogy van egy kissebbség akiknek meg nem jönn be. Pont leszarják. Szóval üdvözöllek a való világban ;)
  • zetortraktor #17
    Igen. Még egy balek. Az ilyenek nézik a sok szart. Mások meg elolvassák a kritikákat és a véleményeket és már azokból megtudják, hogy mi a szar. De te csak nézz Pókembereket és Alkonyatokat.
  • Katalizátor #16
    Szépek a kommentek srácok!
  • Dewri #15
    Én már nem adok semmit a kritikákra, a bevételekre meg pláne nem. Egy olyan világban, ahol az alkonyat és a pókember trilógiák százmilliós kasszasikerek, nos, egy ilyen világban már nincs értékrend... Megnézem és eldöntöm jó e...
  • zetortraktor #14
    Ennek valahol örülök, mert az ilyen balekok nélkül Hollywood már bezárhatott volna. Szerencsére a birka nézők életben tartják, valakinek a lehúzott tinifilmet és a gagyikat is néznie kell.
  • cylonflatus #13
    Crow=Crowe
  • cylonflatus #12
    Nálam pont fordítva van: ha az sg szakértője a RottenTomatoes, külföldi kritikusok, és az első hétvégi bevételek alapján megállapítja egy filmről, hogy szörnyű lett, akkor tudom, hogy azt a filmet látnom kell.