Berta Sándor

Később jönnek az Intel új chipjei

Az okostelefonokba és táblagépekbe szánt Broxton rendszerchip 2015 vége helyett csak 2016 elején érkezik, és más termékek is késnek.

Bár az egyes modelleknél komoly csúszásokkal kell számolni, Brian Krzanich vezérigazgató mégis optimistán nyilatkozott. E szerint az okostelefonokba és táblagépekbe szánt Broxton rendszerchip 2015 vége helyett csak 2016 elején érkezik, míg az ultrabookokba beépítendő Skylake processzorok sorozatgyártása 2015 második felében kezdődhet el. Az asztali PC-khez kifejlesztett Broadwell chipek az idei év végén jelenhetnek meg a boltok polcain és a különböző OEM-konfigurációkban.

Az Intel nehéz helyzetben van, hiszen a Mobil és Kommunikációs Csoport (MCG) legutóbb 929 millió dolláros operatív veszteséget könyvelhetett el. Ezen a területen a Sofia 3G és később a Broxton LTE chipek megjelenése hozhat jelentős javulást. A Goldmont architektúrára épülő System-on-Chipeket az Intel eredetileg 2015-re jelentette be, de Krzanich úgy véli, a valódi megjelenési időpont 2015 második fele vagy 2016 eleje lehet. Az olcsó okostelefonokba addig a Sofia 3G és a Sofia LTE modellek kerülhetnek, míg a tábla PC-knél a Bay Trail T-t a Cherry Trail T követheti.

Sokkal jobb a helyzet az ultrabookok és az asztali számítógépek piacán, hiszen itt már zajlik a 14 nanométeres chipek gyártása. A Broadwell az ultrabookokba és a táblákba egyaránt bekerülhet. Az asztali számítógépekbe szánt Broadwell modellek viszont csak decemberben vagy még inkább jövőre jelenhetnek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!