Gyurkity Péter

Új dizájnt kap az Android

Kiszivárgott képek szerint az ikonok alapvető változáson esnek át, a célterület még nem egyértelmű.

A hét elején bukkant fel néhány újabb kép az Android egy állítólagos jövőbeni verziójáról, amely alapvető dizájnfrissítésre utal. Az még nem világos, hogy a Google illetékesei pontosan mely platformot szabnák át az új kinézettel, de valószínűnek tűnik a mobil operációs rendszer módosítása.

Az új külalak révén a mobil szoftver erősen a webes megjelenésre emlékeztető ikonokat kapna, ezek egymástól jobban elváló színekkel, valamint egy jól észrevehető, karakteres árnyékkal egészülnek ki. A végeredmény nem teljesen ugyanaz, mint amit a Google saját weboldalán láthatunk, ám az eltérés minimálisnak mondható, ez azonban rögtön felveti azt a lehetőséget, hogy valójában nem az Android, hanem egy másik platform frissítését határozták el. A forrás mindenesetre biztos abban, hogy a mobil operációs rendszer a kiszemelt páciens, mi több, az új verzió szerinte a Moonshine névre hallgat.




Bizonyíték egyelőre csak arra vonatkozóan fellelhető, hogy a képeken szereplő új ikonokat valóban a cég szánja jövőbeni felhasználásra, ezek ugyanis a külön hozzáférési kódot igénylő Google Partners weboldalon is felbukkantak. A kiszivárgott képeken azonban az Android alatt (is) használt alkalmazások ikonjait láthatjuk, ezek között megtalálható a Play Books, a Play Music, a Play Games, a Photos, a People, stb. Könnyen előfordulhat tehát, hogy az újabb verziók közeledtével meg kell majd barátkoznunk az Android új kinézetével.

Arról nincs szó, hogy ezek az ikonok mikor bukkanhatnak fel, ám az idei Google I/O nincs már messze.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • seepheeerd #10
    Én Nova-t használok oszt jónapot.
  • seepheeerd #9
    Tetsuo, akkor minden okod megvan arra, hogy szifonra válts :)))))))))))))
  • Tetsuo #8
    Hát, én a mostani Androidok után gondolkodok az iPhone-on. Mert ahogy frissítettem, be is lassult az egész és alapvetően ócska a legtöbb alkalmazás rá. A beépített reklámok meg szánalmasak és fejleszteni sem érdemes rá, ha jól tudom, szóval maga a koncepció gagyi.
    Sajnos az Apple is lefele megy... nem feature és grafika terén, hanem igazi felhasználhatóság és ergonómia terén.
  • who am I 7 #7
    a mostani androidé a jó.Az ikonokat hagyják már, az a rajzos flat lóf#sz nem jön be.Inkább a memória kezelésen, multitaskon és egyéb mindennapi használatos dolgon agyaljanak ezek az okostojások.Mert olyan lassú meg laggol, mint egy 90 éves anyóka.
  • culas25hc #6
    Slickboy,
    de az lenne a jó, ha ez visszafelé is működne. Vagyis ha nem tetszik az új android, akkor egy gombnyomással törölhetnéd, és telepíthetnéd az előző verziót. Mert például barátnőm SP-jét totál belassította a 4.3, mikor a gyári 4.1-el hasított
  • Pharaoh #5
    Most sem kell megvárni a gyártó, olyan androidot teszel fel amilyet csak akarsz. Csak a gari vész el maximum.
  • tamolnar #4
    Hatalmas haladás, hogy most már sikerül ott tartaniuk, mint a nokia 10+ éve ezekkel a rácsba szervezett ikonokkal. Rendkívüli fejlődés/egyediség.
  • Cat #3
    "Valahol röhejes, hogy másfél évig jönnek frissítések (ha olyan a gyártó) aztán slussz"

    Látogass el egy Windows XP topicba, a szemét Microsoft csak 13 éven át biztosított terméktámogatást hozzá. :)
  • slickboy #2
    Nem szorosan ontopic, de én annak örülnék ha az Android olyan módon lenne telepíthető, mint egy Windows, tehát ne a gyártótól függjön, hanem ahogy kijön egy új verzió és elbírja a telefon, akkor telepíthessem. Tehát váljon el jobban a szoftver és a hardver. Valahol röhejes, hogy másfél évig jönnek frissítések (ha olyan a gyártó) aztán slussz. Mekkora hörgés lenne ha ugyanez lenne a helyzet laptopon vagy PC-n, és a gyártó kegyein múlna a frissíthetőség. Most az, hogy milyen dizájnt kap az UI, hát szerintem sokadlagos probléma.
  • Armagedown #1
    Szerencsére jó irányba haladnak, nem lesznek benne csempék :))