Szekeres Viktor

Itt a A száz éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt magyar előzetese

Megérkezett a Jonas Jonasson Forrest Gump-szerű könyvét feldolgozó mozifilm magyar előzetese.

Itthon június ötödikén mutatja be az ADS Service az év egyik legjópofább címével rendelkező filmjét, a svéd A száz éves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt (Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann / The 100-Year-Old Man Who Climbed Out the Window and Disappeared) című alkotást, melyet hivatalosan kalandfilmként és vígjátékként címkéztek fel. Felix Herngren, a Felnőtt viselkedés rendezőjének filmjében Robert Gustafsson, Iwar Wiklander, David Wiberg a főszereplő, a magyar előzetest pedig itt lehet megnézni.


A film hivatalos szinopszisa a következő: Allan Karlsson (Robert Gustafsson) századik születésnapja közeleg és ennek megfelelően nagyszabású születésnapi zsúrt szerveznek neki a nyugdíjas otthonban, ahol idős napjait tölti. Allan, kora ellenére éles eszű, tisztában van a körülötte zajló eseményekkel, azonban a nemes alkalomból rendezendő buli hidegen hagyja: ünneplés helyett kimászik szobája ablakán és eltűnik. A nála lévő pénzből buszjegyet vásárol és egy szerencsétlen véletlennek köszönhetően egy pénzzel teli táska birtokosává válik. A táska létéről mások is tudnak, ezért az öregúr drogdílerek és a rendőrség célpontjába kerül.

Allan kalandjai azonban nem százéves korában kezdődtek. Menekülése közben visszaemlékezésekkel mutatja be élete legizgalmasabb, a XX. század történelmét befolyásoló pillanatait: hogyan került egy vacsora asztalhoz a jövendőbeli Truman elnökkel, hogyan stoppolt együtt Churchill-lel vagy éppen csónakázott Mao feleségével és gyűrte le gyalogszerrel a Himalája zord csúcsait.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!