Gyurkity Péter

WP: jön a Nokia Martini, húzódozik az Acer

A Nokia a BUILD alatt újabb készüléket mutathat be, míg az Acer nem látja értelmét egy saját készüléknek.

Az MWC több szempontból is érdekesnek bizonyult, bár a Nokia nem okozott óriási meglepetést az X-sorozat bemutatásával, tekintettel arra, hogy előzetesen kiszivárgott a cég terve. Egy friss hír alapján úgy tűnik, hogy a soron következő BUILD-konferencián újabb készüléket mutatnak be, ez azonban már a Windows Phone 8.1 alá érkezik, felkínálva annak főbb újdonságait. Egyelőre mindössze a Martini név jelent meg az interneten, azt nem tudjuk, hogy csúcskategóriás, avagy olcsóbb példányt dobnának piacra, erre azonban minden bizonnyal a felvásárlás véglegesítése körül kerül majd sor.

Az Acer ezzel szemben továbbra sem kíván saját megoldást bemutatni a platform alá. A cég ugyan korábban Allegro néven elkészített egy egyszerűbb telefont, ez még a Windows Phone 7.5 funkcióira támaszkodott, úgy vélik azonban, hogy a szoftver piaci részesedése túlságosan alacsony, így túl nagy kockázatot jelentene az újabb fejlesztések kidolgozása.

A gyártó számos eltérő táblát mutatott már be Windows alá, a Windows Phone azonban nemkívánatos vendégnek bizonyult. Leszögezik, hogy bár a Windows Phone Store folyamatosan javul, az itt megtalálható és letölthető mintegy 350 ezer alkalmazás nem kínál megfelelő választékot. A piaci részesedés az egyébként legjobb régiónak számító Európában alig 7 százalék körül mozog, így ennek megduplázása előtt nem kívánnak komoly erőfeszítést tenni, vagyis a 10-15 százalék közötti eredményt tartanák a minimumnak.

A Microsoft egyébként éppen az MWC alatt jelentette be, hogy több új partner csatlakozott saját táborához. Amennyiben végre valóban sikerül fellendíteni a szoftver terjeszkedésének ütemét, az Acer a lemaradást kockáztatja - erre azonban kicsi az esély.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!