SG.hu

Partnerséget kötött a kormány és a Magyar Telekom

A cél a nagysebességű szélessávú internet elérhetősége mindenki számára, a digitális írástudás terjesztése, a vállalkozások versenyképességének növelése.

Partnerségi együttműködési megállapodást kötött Magyarország digitális fejlesztése érdekében a kormány és a Deutsche Telekom Csoporthoz tartozó Magyar Telekom. Orbán Viktor miniszterelnök, Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom vezérigazgatója és Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója mondott beszédet a ma Budapesten rendezett hivatalos ünnepségen. A dokumentumban foglaltak szerint a Magyar Telekom szándéka az, hogy beruházásaival elősegítse a nagysebességű szélessávú internet mielőbbi hazai elérhetőségét. Az új technológiák és infokommunikációs megoldások intenzív használata hozzájárul az emberek életminőségének, a vállalkozások hatékonyságának és a magyar gazdaság nemzetközi versenyképességének javításához. A vállalat célja továbbá a digitális írástudás és a biztonságosabb internethasználat széleskörű elterjesztése.

Timotheus Höttges az esemény kapcsán hangsúlyozta: "Összefogunk a Kormánnyal annak érdekében, hogy 2018-ra minden háztartásba eljusson a nagysebességű szélessávú internet. Ennek eredményeként Magyarország idő előtt teljesítheti az Európai Unió Digitális Menetrendjében 2020-ra kitűzött célokat és a mintaként szolgálhat a többi tagállam számára.” A közlemény szerint a nagysebességű szélessávú internethálózat teljeskörű kiépítése mellett a tervek között szerepel számos olyan fejlesztés, amely 2018-ra a világ élvonalába emelheti a hazai digitális infrastruktúrát és az arra épülő szolgáltatásokat.

A terveknek része az otthonok és települések biztonságának javítása intelligens, felhasználóbarát megoldásokkal; a lakosság és vállalkozások energiaszükségletének egyszerű kontrollját lehetővé tevő eszközök biztosítása; kényelmes és biztonságos mobilfizetési megoldások bevezetése; közigazgatás folyamatainak egyszerűbbé, átláthatóbbá és gyorsabbá tétele a legmodernebb internet alapú megoldásokkal. Mindezek mellett a Magyar Telekom jelentős mértékben támogatja a digitalizáció folyamatának felgyorsulását a nagy, illetve a kis- és középvállalatoknál a legújabb infokommunikációs technológiák segítségével az IT-infrastruktúrától egészen az alkalmazásoldali megoldásokig.

A nagysebességű szélessávú internethez való hozzáférés fontos, de önmagában korántsem elégséges feltétele a digitális esélyegyenlőség megteremtésének, amely a partnerségi megállapodás egyik általános célja. A hazai internetezők javarészt ma még alapvető szolgáltatásokat használnak leginkább, sokan tartózkodnak az online vásárlástól, az elektronikus tranzakcióktól és más korszerű, de kevéssé ismert szolgáltatásoktól. A Magyar Telekom kulcsfontosságúnak tartja a fogyasztói tudatosság erősítését, és együttműködik partnereivel annak érdekében, hogy a korszerű szolgáltatásokat használók aránya Magyarországon elérje, majd meghaladja az uniós átlagot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!