Gyurkity Péter

Nokia: három WP8.1-es okostelefon

A gyártó az MWC alatt legalább három új fejlesztéssel jelentkezne, már az új szoftvert futtatva.

Tajvani forrás számolt be a napokban arról, hogy a Nokia mivel zárná le önálló pályafutását, legalábbis ami a Lumia okostelefonokat illeti. Az nem meglepetés, hogy gőzerővel készülnek a barcelonai MWC-re, ám most egyszerre három új készülék részleteit ismerhetjük meg.

Az első a sorban állítólag a Lumia 1820 lenne, amely a jól értesültek szerint a Qualcomm Snapdragon 805 jelzésű processzorát kapta meg, egy 5,2 hüvelykes érintőképernyő, valamint egy 3400 mAh-s akkumulátor mellett. Ez már a Windows Phone 8.1 operációs rendszert futtatná, két hasonló testvérével egyetemben, annak minden újításával együtt. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy milyen áron és pontosan milyen sorrendben bukkanna fel az egyes régiókban, ám nem kell már sokat várnunk ahhoz, hogy a rendezvényen hivatalos úton tudjuk meg ezen részleteket.

A második jövevény a Lumia 1520V lehet, amely neve alapján az eredetileg zászlóshajó szerepében megjelent Lumia 1520 módosított változata. A Windows Phone 8.1 itt szintén megtalálható lesz a készüléken, annak 4,45 hüvelykes kijelzője, illetve méretes, 14 megapixeles hátoldali kamerája mellett - többet egyelőre itt sem tudunk a fejlesztésről. A kiállításon találkozhatunk majd továbbá a Lumia 1525-tel is, amelynek kijelzője 6 hüvelykes, ez tehát már egyértelműen a phablet kategóriát bővítené ki.

A forrás emellett leszögezte azt is, hogy a Nokia a negyedévenkénti 10 milliós példányszámot is elérheti, ám ezt már a Microsoft részeként teszik majd meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ca3sar #8
    Persze, ez a telefon is addig szar amíg valaki ceruzával rá nem fírkál egy félig megrágott almát, akkor bezzeg sikítva rohanna a sok zombi megvenni ezt a "hihetetlen csodát" - ahogy szokták! :D
  • tomboy013 #7
    =D
  • tamolnar #6
    Ezt annyira megmondtad, csodálkozom, hogy nem remegett bele az egész világ.
  • caius marius #5
    Megvan mindhárom vevője a vindóz fonoknak. ;) Ezzel már hozzák is az elvárt %-ot. :D
  • CairoJack #4
    Úgy látszik ők is elfeledkeztek az emberi méretű telefonokról, 4,5+ col. Pffff
  • Attilawap #3
    Én is nagyon várom már a WP 8.1-et, meg a Nokia újdonságait, lehet, hogy veszek én is egy ilyen Lumia 1820-ast! Az a 3400Mah eléggé vonzó, már ami az üzemidőt illeti. Ha még a teljesítménye is kiváló, akkor már csak hab a tortán! :)
  • tomboy013 #2
    Már én is nagyon várom, főleg azt hogy milyen lesz a WP 8.1. Én most vettem egy 920-at és imádom =)
  • coolbboy83 #1
    Jöhet, Jöhet , Jöhet :-) én várom - most 925-van és nagyon szeretem.