Gyurkity Péter

Samsung: Galaxy S5 helyett Tizen OS

A cég megerősítette a kiszivárgott dátumot, ám az okostelefon helyett új szoftverük mutatkozik majd be.

Néhány héttel ezelőtt egy többnyire megbízhatónak bizonyult forrás számolt be elsőként arról, hogy a Samsung soron következő zászlóshajója röviddel a barcelonai MWC előtt, február 23-án mutatkozik majd be a nagyközönség előtt. Akkor sem lehetett biztosra venni a hírt, most pedig kiderült, hogy az csak félig igaz.

A ZDNet dél-koreai lapja ugyanis megerősítette, hogy a gyártó valóban kiküldte a fontos eseményre vonatkozó meghívókat, ám azokban szó sem esik az új okostelefonról. Találunk viszont utalást a Tizen operációs rendszerre, ami azt jelenti, hogy a Galaxy S család legújabb tagja helyett az eddig igencsak viszontagságos életútra visszatekintő szoftvert mutatkozik majd be, vagyis végre-valahára megismerhetjük a cég alternatív platformját.

A Tizen eddig fejlesztés alatt állt, a végfelhasználóknak szánt készülékeket eddig nem láthattuk a boltok polcain. Mi több, a japán NTT DoCoMo nemrég bejelentette, hogy mégsem fogja kibővíteni saját kínálatát a Tizen alá megjelenő okostelefonokkal, így a Samsung még az indulás előtt elveszítette egyik legfontosabb partnerét. A jelek szerint ez nem gátolja meg őket abban, hogy végre ismertessék az első készülékek részleteit, bár azt még csak remélni merjük, hogy ezek a többi régióban is elérhetővé válnak majd.

A gyártó egyébként az elmúlt év végén csalódást keltő eredményt produkált, legfrissebb negyedéves jelentésükből ugyanis kiderül, hogy abban az időszakban mindössze 9 millió Galaxy S4 talált gazdára, és két év óta először esett vissza a tiszta profit mértéke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • seepheeerd #7
    Óbazdmeg, CSAK 9 milliót adtak el... hát előbb utóbb telítődik a piac, vagy nem? :)
  • zola2000 #6
    Remélem bejön ez a tizen os, mert nem tetszik, hogy a symbian eltűnése óta minden os amerikai.
  • Linkout #5
    Tudom már sütötték el páran: Hányan fejlesztik ezt az új OS-t? TIZEN!
  • Gauge #4
    Valódi innováció kellene most már. Samsung is nagyon ráült az eredményeire.
  • SanMaster #3
    Tizen.... meh....
  • Gery13 #2
    mert minden divatmajomnak haljítható telefon kell.
    csak okot mondjatok, hogy miért??
  • nyerek01 #1
    Kár hogy az S5 nem lesz hajlítható.