Berta Sándor

22 Facebook-tagot perelhet be Prince

Az ismert énekes azzal vádolta meg a felhasználókat, hogy a profiljaikban, illetve blogokon keresztül koncertrészletekre mutató linkeket terjesztettek.

Prince Rogers Nelson ügyvédjei összesen 22 regisztrált Facebook-tagot keresnek majd meg, közülük 20 felkutatása még folyamatban van. A nem ismert személyazonosságú felhasználók online neveik alapján szerepelnek a dokumentumokban, köztük van "PurpleHouse2", "PurpleKissTwo" és "NPRUniverse" is. Az érintettektől 1-1 millió, vagyis összesen 22 millió dollár kártérítést követel a zenész. Az összes érintett személy az előadóművész rajongójának számít és koncertrészletekre mutató hivatkozásokat küldtek tovább az ismerőseiknek. A vád szerint "masszív szerzői jogsértéseket" követtek el. Az egyikük 363 különböző linket terjesztett, melyek fájlcserélő szolgáltatásokon elhelyezett, szerzői jog által védett tartalmakra mutattak.


A jogsértő tevékenységek a Facebook és a Google Blogger, ezen belül is rajongói profilok, oldalak és blogok segítségével valósultak meg. A koncertrészletek nyilvánosságra hozásához egyik felhasználó sem kért előzetesen engedélyt. Egyes felvételek 1983-ból származnak. Az énekes a beadványt Kaliforniában nyújtotta be az ügyvédjei segítségével. Prince már korábban is számos szerzői jogsértési ügyben volt érintett, 2007-ben például megpróbált a The Pirate Bay ellen fellépni, de törekvéseit nem koronázta siker. A mostani ügy azonban nagyobb reménnyel kecsegtet.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sajátvéleményem #12
    Örüljön a kisköcsög, hogy reklámot csinál neki a faszbuk...
  • Amergin #11
    Ki a fa***om az a prinsz? Prinsz Gábor? Nah mind1...
    Egyébként tök kretén módon áll azon a kopasz vénemberen az a paróka
    Elmehetne az öregek otthonába mán nyögdíjasnak
    Vín szaros!
  • Kriti83 #10
    Tegnap ejtették/te a vádakat ez a nyomoronc!
    Update Jan 28: Without giving any reason, Prince has now dropped the lawsuit. The dismissal was without prejudice so could be raised again in the future.
  • Molnibalage #9
    Még a jogi költségeket sem fedezné talán...
  • tomazin #8
    Annyira kíváncsi lennék mi van az ilyennek a fejében. Tegyük fel megnyeri a pert, tönkretesz vele 15 családot. Ki tud préselni belőlük max 1misit (összesen). Attól nem lesz rokefeller, kb el tud lébecolni belőle még 1évig.
    Az a legszomorúbb az egészben, hogy az ilyet a remek ötleteiért miért nem küldik alapból egy jól őrzött intézménybe, ahol minden reggel megkapná a napi leszedálóadagját.
  • Linkout #7
    MÉgis, hogy az Istenbe gondolta azt, hogy egy egyszerű embernek, egy RAJONGÓNAK, aki FB-n posztolja ennek a szerencsétlennek az egykori koncertjeihez vezető LINKET, lesz 1.000.000 dollárja? jéézusom. 200+ millió forint. Ha nagyon jó fizetése van valakinek, mondjuk évi 125.000 dollár (majdnem 10,5k/hónap) akkor is 8 évig kell félretenni, úgy, hogy egy centet sem költ belőle. Életszerű...
  • Fbn Lx #6
    az ilyennek miért engedik meg, hogy éljen?
  • KRTuning #5
    Ezt a ...t. Nem megy a zenebiznisz, hát keres már lehetőséget. Ez most komolyan mire jó? Nem hogy örülne hogy még a 30 éves videóira is kiváncsi valaki. Jópár rajongót lehet így veszíteni. azkalap.
  • OGMontana #4
    Ki ez a köcsög?
  • Prince23 #3
    Szánalmas