Ötvös Tibor

Hacker-támadás érte a Steamet

A Valve leállította a Steam rendszerét.

Aki ma szeretne felmenni a Steam rendszerébe, annak ez nem fog sikerülni. A Valve ugyanis egy hivatalos közleményben tudatta a felhasználóival, hogy mind a kliens mind pedig maga a honlap sem érhető el. A legsikeresebb online PC-szolgáltatást ugyanis hacker-támadás érte tegnap éjszaka és a Valve azonnal reagált a történésekre.

A dolog egyébként nem egyedi, hiszen pár nap alatt az Electronic Arts Origin szervereit, a Battle.net rendszerét és a League of Legends hálózatát is megtámadta DDoS-módszerrel egy csapat. A tagok egyébként a Twitteren még dicsekedtek is a tettükkel, ami azonban könnyen lenyomozhatóvá teszi őket. Egyiküket már azonosították is: chFtheCat a felhasználóneve. A Valve még nem nyilatkozott arról, mikor indulnak újra a szerverek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • liberty2 #5
    Én sem értem. A DDoS az nem hekkelés, csak szimpla támadás. Hekkelés az, ha megpróbálnak bejutni a rendszerbe és onnan adatokhoz, információkhoz jutni. Kedves Szerkesztő, ezt vegye figyelembe a további cikkek folyamán.
  • Fresh Duke #4
    A DDoS mióta számít hackelésnek?
  • Frank99 #3
    már működik
  • sanyicks #2
    script kiddie-k
  • KRTuning #1
    Egy csapat hülyegyerek DDoS-ozása korántsem hackertámadás szerintem. De hát ha ez a hivatalos vélemény, ám legyen. Fú milyen menők, ujujujujujj.