Gyurkity Péter

Az MWC előtt mutatkozik be a Tizen

A Samsung alternatív platformja a februári MWC előtt mutatkozik majd be a nagyközönség előtt.

A Tizen mobil operációs rendszer eredetileg az idei év végén rajtolt volna el, azonban a Samsung és az Intel összefogásából megszületett platform eddig csak az érdeklődő fejlesztők számára volt elérhető, a felhasználók még nem vehették kezükbe azt, hiszen nem jelentek meg az ehhez szükséges készülékek. A hivatalos indulás azonban már nincs messze.

Az együttműködésben résztvevő cégek ugyanis a napokban meghívókat küldtek ki a szaksajtó részére, amelyben jelezték, hogy közvetlenül a februárban esedékes barcelonai Mobile World Congress előtt egy nappal kerítenek majd sort saját bemutatójukra, amelyen végre közvetlen közelről is megismerhetjük majd az első ilyen hardveres megoldásokat, valamint magát a szoftvert is kipróbálhatjuk. Arról még nem beszélnek, hogy pontosan milyen készülékeket visznek a bemutatóra, ám ezek között biztosan számíthatunk okostelefonok részletezésére is.

A hivatalos oldalon az MWC egyelőre a közelgő események listájában szerepel, ehhez különösebb megjegyzést még nem fűztek itt. Nyilván elsősorban a két legnagyobb partner, a már említett Samsung és Intel számára lehet fontos a debütálás, bár előbbi a Galaxy sorozat révén amúgy is uralja a piacot, így nincs különösebb oka elkapkodni azt.

Elemzők azonban egyetértenek abban, hogy mindenképpen sort kell keríteniük a kereskedelmi forgalomba szánt készülékek bemutatójára, amennyiben relevánsak akarnak maradni, ezt már nem lehet tovább húzni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!