Szekeres Viktor

Amerika legsikeresebb filmese is beégett hétvégén

Fura leírni, de míg sok filmes örülne, ha rendezése 16 millió dolláros nyitóhétvégét produkálna, addig Tyler Perry számára nagy csalódás lehetett, hogy legújabb Madea-filmje ilyen gyengén debütált. Már persze a rendező korábbi alkotásaihoz képest.

Arról már beszámoltunk, hogy A hobbit-sorozat második részének teljesítménye nem érte el az első epizód bevételeit, ami jelzi, hogy Amerika közel sem olyan fogékony a bőrlehúzásokra, mint például Európa, ahol az új Hobbit természetesen sok helyen lepipálja a Váratlan utazást. Azonban nem csak Peter Jackson új filmjének debütálása keltett csalódást hétvégén, hanem Amerika legsikeresebb filmesének, az éves összesítésekben általában a legnagyobb jövedelemre szert tevő Tyler Perry sem fog annyi pénzt keresni idén, mint amennyire előzetesen számított.


Az általában évi több, mint 100 millió dollárt zsebre vágó filmes új filmje, a Tyler Perry's A Madea Christmas meglepetésre csak 16 millió dollárral debütált Amerikában. Ez persze már most meghaladja a film költségvetését, még véletlenül sem szomorkodnak a készítők, azonban ettől még sokkal többet vártak tőle előzetesen. A nyitány minden idők harmadik legalacsonyabb Perry-debütálása volt, s azon filmek közül, melyekben Madea (az író-rendező által alakított harsány asszonyság) is szerepelt, eddigi ez kezdett a leggyengébben. (Összehasonlításképp: tavaly júniusban a Madea's Witness Protection 25,4 millió dollárral debütált.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    Persze. Azért mentek ezen a hétvégén 50%-kal többen moziba, mint előző hétvégén. Hálaadást leszámítva szeptember eleje óta nem moziztak ennyien, mint most.
  • Zombee #1
    Gondolom, hóviharban nem moziba mennek az emberek.