Szekeres Viktor

Csalódást okozott A hobbit 2

Amerikában már A hobbit is gyengébben teljesített, mint A gyűrűk ura-filmek, de úgy tűnik, hogy második rész bevételei, még az első epizód számait is alul fogják múlni.

Annak ellenére, hogy papírformának is mondható A hobbit: Smaug pusztasága (The Hobbit: The Desolation of Smaug) amerikai teljesítménye, mégis csalódást okoz. Papírforma, hiszen tudjuk, hogy az első Hobbit-filmnek nem volt túl jó a fogadtatása, így természetes, hogy a folytatásra már nem mindenki fizet be, az pedig még természetesebb, hogy a nézők nem fogják már az első napokon megváltani a jegyüket.

A csütörtök éjéli vetítések "csak" 8,8 millió dollárt hoztak a konyhára, ami jelentős visszaesés volt az első epizód 13 millió dollárt is meghaladó számaihoz képest. Szerencsére a hétvégi teljesítmény tekintetében már nem kell 30%-os csökkenéstől tartanunk. Míg a Váratlan utazás amerikai nyitóhétvégéjén 84,6 millió dollár bevételt termelt, addig a Smaug pusztaság az első becslések szerint 73,7 milliót - ez mindössze 13%-os esés.

Szokás szerint a világ többi része, ahol a folytatások szinte mindig jobban szoktak teljesíteni, valamelyest kompenzál, ugyanis a pénteki nemzetközi bevételi adatok (29,3 millió dollár) 5%-kal meghaladták az első epizód pénteki teljesítményét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Axlkenobi #8
    Még jó, hogy ahhoz hasonlítják, ha Peter Jackson szándékosan dúsított fel egy tök vékony regényt és vért izzadva akarja "gyűrűkurásra" formálni az egészet, hol több, hol kevesebb sikerrel.

    Én a GYU trilógiát imádom, A Hobbit első részét viszont meglehetősen laposnak és iszonyúan túlnyújtottnak éreztem. Érződött, hogy egy full egyszerű történet akar rémisztően nagyon epikus lenni és ez sok helyen nagyon nem ment neki.

    Az új részt még nem láttam, de remélem, hogy ha már nyúlik mint a rétestészta, legalább pörgősebb lesz a dolog.
  • kissssss #7
  • Sliderx #6
    "Nem a 13% a gáz (az is), hanem az, hogy gyengébb lett a folytatás."
    Ez a bevételi adat még nem tükrözi azt, hogy a 2-ik rész gyengébbre sikerült volna. Max. annyit, hogy az első rész negatív élményei után kevesebben fizettek be rá.

    Viszont akik megnéztéka folytatást, azoknak a többsége pozitív véleményt nyilvánított. Többek között nekem is hatalmas élmény volt a második rész. A jó hír pedig könnyen terjed, lesz azért még jó pár vetítés, lesznek itt még szép bevételi adatok.
  • Narxis #5
    Herótom van már ettől az állandó GYU-hoz való hasonlítgatással. 2 különböző történet, ezt egy kicsit a pénz miatt elnyújtották ami kicsit a minőség rovására ment. Hozzáteszem én rajongóként nem éreztem, hogy rosszabb lenne, nagyon tetszett minden perce, sőt iszonyú gyorsan elrepült az idő számomra.
  • WoodrowWilson #4
    Nyilvánvaló volt, hogy gyengébben fog kezdeni, mert az első rész a legtöbbek számára csalódást jelentett A Gyűrűk Urához képest. Ez viszont jobb kritikákat kap egyelőre (számomra is kellemes meglepetés volt az előzőhöz képest), szóval még csökkentheti a hátrányt, meg jobb kezdést biztosíthat a záró résznek.
  • zetortraktor #3
    Az, hogy pár államban esett a hó, nem sokat számít. Lásd, ez a rész jobban teljesített szombaton, mint az előző relatíve, szóval nem nagyon kavart be.

    De azt te sem gondolod, hogy "nem rossz", hogy 13% otthon maradt. Nem a 13% a gáz (az is), hanem az, hogy gyengébb lett a folytatás. A Gyűrűk uránál ugyanennyi százalékkal nőtt az első rész után az érdeklődés. Az már rég rossz, ha csökken.
  • Zombee #2
    Akkor ahhoz képest nem is rossz, hogy a tavalyi nézőknek csak a 13%-a maradt otthon. De így lehet majd hír róla, hogy a nézettsége kisebb mértékben esett, mint az első résznek, hisz sokan majd akkor mennek csak moziba, ha már elállt a havazás.
  • Andrews2007 #1
    Amerikában most ultraszar idő is van hatalmas hóesés. Ez is bekeverhetett.