Berta Sándor

Okosórák után itt az okosgyűrű

Újabb termékkategóriával ismerkedhetnek meg hamarosan a felhasználók. Egy vállalkozás elkészítette a világ első okosgyűrűjét, ami az okosórák könnyebb alternatívája lehet.

A Smarty Ring nevű új eszköz az okosórákhoz hasonlóan az okostelefonokkal működhet együtt és a különböző információkat egy beépített monokróm LED-kijelzőn jeleníti meg. A rendelkezésre álló lehetőségek hasonlítanak az okosórák funkcióihoz, így a készülék tájékoztathatja a tulajdonosát a beérkező hívásokról, a kapott szöveges üzenetekről és elektronikus levelekről, valamint a közösségi oldalakkal és szolgáltatásokkal (Facebook, Twitter, Hangouts, Skype) kapcsolatos jelentésekről.


A kibővített változat már alkalmas a mobil készülékek vezérlésére is. Ez a lehetőség a tervezők szerint fényképek készítésekor, beszélgetések felvételekor, illetve zenehallgatáskor lehet hasznos. A LED-kijelző mutatja az időt, az adatok továbbítása Bluetooth 4.0 kapcsolaton keresztül valósul meg. Az okosgyűrűhöz kifejlesztett alkalmazás támogatja mind az Android, mind az iOS operációs rendszert. Az üzemidő azonban alig 24 óra. Az integrált funkcióktól függően a termék ára 70 és 275 dollár között lehet.

Az okosgyűrű készítői az Indiegogo Crowdfunding-platformon egy hónap alatt 40 000 dollár támogatást akartak összegyűjteni, ehelyett az összeg már több mint 188 000 dollár. Az ezer darab, egyenként 175 dollárért eladásra felkínált okosgyűrű közül 500 már elkelt. Az első eszközöket jövő áprilistól szállítják ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zulu12 #22
    :D
  • hypno #21
    Érdekel valakit okos fogtömés?

    Rágáskor töltődik.
  • kvp #20
    "okos pelenka babáknak mikor lesz?"

    Mar van:
    http://pixiescientific.com/pages/smart-diapers

    "Lehetne már okos körömlakk is. ... meg támogatja az NFC fizetést."

    http://www.technovelgy.com/ct/Science-Fiction-News.asp?NewsNum=939
    http://www.rfidjournal.com/articles/view?337

    Persze ennek a gyurunek tovabbra sem latom tul sok hasznat, de ugyanolyan divat kiegeszitonek tartom mint a telefonra logathato diszeket. Bar ha valaki lerakja a telefonjat es eszrevetlenul akar vele fotozni vagy hangot/kepet felvenni, akkor hasznos lehet egy ilyen rejtett taviranyito.
  • gattacalg #19
    egy sony smartwatch 2-es okosórát használok lassan egy hónapja, és meg kell mondjam, megérte az árát
    email, sms, twitter automatikus kijelzés a csuklódon, a mobilt első se veszed
    a 220x180px-es kijelző, 200Mhz-es proci odabasz
    android fejlesztéshez is konyítok egy kicsit, írtam már rá lottósorsoló appot, képnézegetőt
    a kedvencem, nyomogatad az órád, és a hátizsákodban megszólal a teló zenelejátszótja
  • culas25hc #18
    Lehetne már okos körömlakk is. Az ember rákeni a körmére, aztán már tud is kommunikálni a telefonnal, meg támogatja az NFC fizetést.
  • scagnetti #17
    Értelmetlen, felesleges, nem is értem, hogy erre miért van szükség?
    De ha már témánál vagyunk, okos pelenka babáknak mikor lesz?
  • Vol Jin #16
    Ez jó volt. :-)
  • Vol Jin #15
    "Ilyenkor azt hiszem, hogy velem nem stimmel valami, hogy egy okos gyűrű nem mozdít bennem meg semmit. Menő lehet a gyűrűdhöz beszélni, de nem is tudom. Ha majd ki tud vetíteni hologrammot talán lesz egy :)"

    Valahogy nekem is ez a véleményem. Még az okos óra sem nagyon fogy. Mire jó az a funkciója, hogy jelez, ha hívnak vagy üzenetet kapok a telefonon? Erre már feltalálta a csengót Bell, ami nem ma volt. Most dalolászik, meg rezeg, ennyi az újdonság, ami bőven elég. Most olyan súlyos probléma lenne, hogy benne volt a kabátomban és nem hallottam? Mondjuk tényleg egyszerűbb megnézni az órát, mint kotorászni a zsebünkben. Ha ezt beleépítenék a normál karórákba, hogy társítható lenne egy telefonhoz, és látszana, hogy hívtak, vagy üzenetet kapnék, az még elmenne. De ilyen gagyi kinézetű bizbaszok nem csábítanak.
  • Krinyo #14
    pornó megy-e rajta?
  • StoneCold7 #13
    Ennyire kiégtek, hogy már csak ilyen szar ötletekre futja? Okosóra? Most komoly? Vicc b@zmeg...