Berta Sándor

Vásárlásnál az NFC-nél nagyobb lehet a Bitcoin szerepe

David Marcus, a PayPal elnöke meg van győződve arról, hogy a Bitcoin inkább alkalmas arra, hogy alapjaiban megváltoztassa az online kereskedelmet, mint a Near Field Communication (NFC) technológián alapuló szolgáltatások.


David Marcus, a PayPal elnöke
"Szeretem a Bitcoint, van is Bitcoinom" - hangsúlyozta Marcus a párizsi LeWeb Konferencián. Szerinte sok felhasználó ugyanakkor nem tudja, hogy mi a Bitcoin és még ő sem kész arra, hogy engedélyezze az embereknek a Bitcoin és PayPal-számláik összekapcsolását. A felhasználók össze vannak zavarodva, azt hiszik, hogy a Bitcoin egy valuta, mert úgynevezett kripto-valutának hívják, de ő nem hiszi, hogy a virtuális fizetőeszköz valójában valuta lenne. A Bitcoin viszont kiváló lehetőség arra, hogy valaki megőrizze a vagyonát, ami különösen azokra az országokra igaz, ahol magas az infláció. Ezenkívül a kockáztatni szerető befektetők is Bitcoinban tarthatják a pénzüket.

A PayPal csak akkor fogadná el valutaként a Bitcoint, ha megszűnnek a gyakori árfolyamváltozások és tisztázódnak a szabályozási feltételek. Ebben az esetben hajlandó megfontolni a dolgot. A helyzetet szintén rontja, hogy jelenleg csak kevés kereskedő fogadja el a virtuális pénzt. Az NFC-n alapuló szolgáltatások elterjedésének még kevesebb esélyt adott David Marcus. Ennek oka, hogy az NFC-nél sokkal inkább a technikáról és az azt támogató vállalatokról van szó, mintsem arról, hogy valódi problémákat oldjanak meg a segítségével. A kérdés nem az, hogy a felhasználóknak miként kell használniuk a fizetési terminálokat, hanem hogy akarnak-e egyáltalán így fizetni. A kiskereskedőknek már most is vannak internetre kötött pénztárgépeik és minden fogyasztó rendelkezik WLAN-kompatibilis mobiltelefonnal, akkor miért kellene egy üzletben való fizetéshez egy bizonyos helyen lenni? Összegzése szerint az NFC túl keveset kínál és túl későn érkezett.

A menedzser arra számít, hogy a kiskereskedelem fokozatosan az online kereskedelem részévé válik. A kereskedelmi láncoknak újra fel kell találniuk magukat; olyan bemutatóhelyekké válnak, ahol a vásárló megtekintheti a termékeket, hogy később a világhálón keresztül megrendelhesse azokat. A boltok logisztikai központok lesznek, ahonnan a vevő elhozhatja a megrendelt árucikkeket és raktárakként is szolgálnak majd, ahonnan a cégek gyorsan az online eladókhoz küldhetik a különböző dolgokat. A PayPal alapvető célja az, hogy a fizetési folyamatokat és ezáltal a vásárlást is egyszerűbbé tegye. Marcus leszögezte: ha sikeresek, akkor a fizetést láthatatlanná teszik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • harvypoker #5
    Hosszútávon inkább ajánlják a Litecoint ilyen apróbb bolti vásárlásoknál mivel cask 2,5 percig tart konfirmálni egy átulást 10 helyett

    Plázázni meg max azért jó mert látod hogy néz ki a cucc amit megvennél illetve nézegetheted mit nem tudsz megvenni soha :D
  • culas25hc #4
    "A boltok logisztikai központok lesznek, ahonnan a vevő elhozhatja a megrendelt árucikkeket és raktárakként is szolgálnak majd"

    Sajnos egy dolgot nem vet figyelembe. Hogy az emberek szeretnek vásárolni, egyáltalán nem kényelmetlen fél napot "plázázni" A netről szinte mindenki azért rendel, mert olcsóbb mint a boltban vásárolni, nem azért, mert kényelmes.
  • teddybear #3
    "Lehet hogy én vagyok hülye de én úgy gondolom ha az ember meg akarja őrizni a vagyonát akkor olyan dologba kell befektetnie ami tartja az árát nem pedig olyanba ami óránként változtatja."

    Az egyik módszer, hogy lehetőleg olyasmibe fektetünk, ami többé-kevésbé értékálló: arany, drágakő, műkincs, ingatlan. És persze reménykedünk, hogy nem lesz később olyan fejlemény, ami miatt elvesztjük a befektetésünket. Államosítás, természeti katasztrófa, terrortámadás, stb.

    A másik módszer a spekulációs befektetés, amin belül megpróbálunk így vagy úgy hasznot húzni az árfolyamváltozásokból. Ez utóbbi bár esetleg még növelheti is a befektetés értékét, sokkal kockázatosabb. A kezdő tőzsdézők többnyire elvesztik a vagyonukat.
  • Mat666 #2
    "A Bitcoin viszont kiváló lehetőség arra, hogy valaki megőrizze a vagyonát"
    "A PayPal csak akkor fogadná el valutaként a Bitcoint, ha megszűnnek a gyakori árfolyamváltozások"
    Lehet hogy én vagyok hülye de én úgy gondolom ha az ember meg akarja őrizni a vagyonát akkor olyan dologba kell befektetnie ami tartja az árát nem pedig olyanba ami óránként változtatja.
  • Gyuszopapa #1
    Az én fizetésem már így is elég láthatatlan.